Home / Αθλητισμός / Η Μπαρτσελόνα στοχεύει να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε έσοδα

Η Μπαρτσελόνα στοχεύει να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε έσοδα

Ο θρίαμβος της Μπαρτσελόνα για την σεζόν που πέρασε, δεν…περιορίστηκε μονάχα εντός των γηπέδων με την κατάκτηση του τρεμπλ, αλλά παρατηρήθηκε και στα ταμεία της, παρουσιάζοντας έσοδα 608 εκατ ευρώ.

Κι όμως οι Καταλανοί δεν σταματούν εκεί, αφού ο μεγάλος τους βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να φτάσουν στο 1 δισ. ευρώ έως το 2021, εμφανίζοντας έτσι έως τότε ετήσια αύξηση 10%.

Αυτό έκανε γνωστό το «Football Benchmark», η αθλητική κατηγορία της κορυφαίας εταιρείας οικονομικών αναλύσεων KPMG.

Στο επίκεντρο σχεδίου της οικονομικής επέκτασης της ισπανικής ομάδας, θα είναι κυρίως η αύξηση των εσόδων από τα ματς στην «La Liga» και το «Champions League».

Για τον λόγο αυτό είναι έτοιμο, το νέο πλάνο επέκτασης του σταδίου «Camp Nou» σε 105.000 θεατές, με καθίσματα ολοκληρωτικά κάτω από σκέπαστρο, διπλασιασμό των χώρων VIP (σε 7.500 καθήμενους), εστιατόρια και νέους χώρους ψυχαγωγίας.

Παράλληλα με την ανακατασκευή του «Camp Nou» και την αύξηση των εσόδων, θα υπάρξει αποτίμηση και των άλλων ακινήτων του συλλόγου: η κατασκευή ενός νέου «Palau Blaugrana», ενός γηπέδου πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 10.000 θέσεων, που θα σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, ακόμη και μουσικές, που θα πλαισιώνεται από ένα χώρο 2000 θέσεων με χώρους που θα λειτουργούν όλο τον χρόνο.

Επίσης, υπάρχει σκέψη για άνοιγμα μιας αλυσίδας καταστημάτων στις βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, με βάση την επιτυχία του καταστήματος μέσα στο «Camp Nou», που εγγυάται 35 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, δεν παραμελείται καθόλου, η σημασία της ψηφιακής επέκτασης στο διαδίκτυο, με στόχο να μετατρέψει τους οπαδούς του σε αγοραστές του προϊόντος.

Οι Καταλανοί έχουν 41 επίσημα προφίλ σε 12 διαφορετικές πλατφόρμες, που ακολουθούνται από 180 εκατομμύρια φίλους. Μόνο στο Facebook τα «like» στην επίσημη σελίδα είναι 84 εκατομμύρια.

 

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1500017892#ref=latestarticles

About basilis progressive