Home / Κόσμος / Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο σύζυγός της

Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο σύζυγός της

“Τρία πράγματα είναι βέβαια σ’ αυτη τη ζωή: ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο”.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όταν ρωτήθηκε σήμερα για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα τη συζύγου του για την προεδρία των ΗΠΑ, φάνηκε να το διασκεδάζει αλλά ταυτόχρονα ήταν κατηγορηματικός: “Όχι, όχι και όχι”, απάντησε στους δημοσιογράφους, από το Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνας.

Η πρώτη κυρία έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν έχει καμία όρεξη να αναλάβει πολιτικό αξίωμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Πριν από δύο χρόνια, είχε ρωτηθεί για τις φήμες που την ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα στην Πολιτεία του Ιλινόι και τις είχε απορρίψει ασυζητητί: “Είστε σίγουρη ότι δεν θα εμπλακείτε στην πολιτική;” είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση: “Είμαι βέβαιη!”.

Όμως το ερώτημα επανέρχεται διαρκώς, όχι μόνο επειδή η Μισέλ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και επειδή πολλοί την συγκρίνουν με τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις φετινές προεδρικές εκλογές.

Στις 20 Ιανουαρίου 2017, όταν οι Ομπάμα θα αποχαιρετίσουν τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ θα είναι 55 ετών και η Μισέλ 53.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati