Home / Διεθνή / Η μαφία της Ιταλίας συνεργάζεται με το ISIS για την εισαγωγή ναρκωτικών στην Ευρώπη

Η μαφία της Ιταλίας συνεργάζεται με το ISIS για την εισαγωγή ναρκωτικών στην Ευρώπη

Συμμαχία της ιταλικής μαφίας με το Ισλαμικό Κράτος για την εισαγωγή και τη διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη καταγγέλλουν οι Αρχές (Pics)

Το Ισλαμικό Κράτος και η Ιταλική Μαφία συνεργάζονται για την εισαγωγή και το εμπόριο ναρκωτικών στην Ιταλία και γενικά την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο Franco Roberti, Ιταλός αξιωματούχος αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αναφέρει πως το οργανωμένο έγκλημα της Ιταλίας συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση, προκειμένου να εισάγει ναρκωτικά από τη βόρειο Αφρική στην Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας.

Τα κέρδη του Ιταλικού κράτους από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Και φυσικά η παράνομη δραστηριότητά τους δεν σταματά στα ναρκωτικά, καθώς επεκτείνεται στο εμπόριο όπλων, έργων τέχνης και πετρελαίου.

Παράλληλα, τα ετήσια κέρδη των μαφιόζικων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία ξεπερνούν τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που προκαλεί ίλιγγο.

Σύμφωνα με το Ιταλό αξιωματούχο το δίκτυο του εμπορίου ξεκινά από την Καζαμπλάνκα και επεκτείνεται στο Μαρόκο μέσω της Αλγερίας και της Τυνησίας.

Μιλώντας στο Reuters o Roberti υποστηρίζει πως “Πρόκειται για μορφές διακίνησης που προϋποθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο συνέργειας στο εξωτερικό, τα μέλη του οποίου αλληλεπιδρούν με τη λεγόμενη πραγματική οικονομία διαμέσου φορολογικών παραδείσων και δικτύων μεταφοράς χρημάτων”.

Ο Ιταλός εισαγγελέας και αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο της μαφίας, καθώς είναι ο άνθρωπος που πρότεινε τα ειδικά νομοθετικά μέτρα που εγκρίθηκαν για την  την καταπολέμηση της Κόζα Νόστρα της Σικελίας, ή της Καμόρα στην Νάπολη.

Κατά τον ίδιο “υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των εγκληματικών οργανώσεων και της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς οι δεύτεροι χρειάζονται μετρητά, όπλα και πλαστά έγγραφα, τα οποία παρέχουν οι πρώτοι.

Μπορεί η χρήση ναρκωτικών να απαγορεύεται από τη σαρία, τον ισλαμικό “νόμο” που ακολουθούν πιστά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο φαίνεται να γίνεται μια “παράκαμψη” από τους ίδιους, προκειμένου να  καταφέρουν να γεμίσουν με ρευστό τα ταμεία της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Τέλος, ο Roberti θεωρεί πως η νομιμοποίηση της κάνναβης θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα.

(Πηγή: Independent)

About Kostas Athanasoulis