Home / Διεθνή / Η Μέρκελ προειδοποιεί ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων

Η Μέρκελ προειδοποιεί ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων

Συνάντηση με τον Ρέντσι

Ρώμη, Ιταλία

«Θα κάνω ότι μπορώ για να μην κλείσουν τα σύνορα. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και την Ιταλία» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ματτέο Ρέντσι.

«Άσκησα μεγάλη κριτική στο κλείσιμο των συνόρων που αποφάσισε η ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα υποδέχθηκε 60.000 πρόσφυγες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Σαν να είχε υποδεχθεί η Γερμανία, 400.000 πρόσφυγες μέσα στην ίδια περίοδο» συμπλήρωσε η καγκελάριος.

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα σύνορα. Πρέπει να είμαστε πιστοί ο ένας στον άλλο» είπε.

Η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι χώρες μέλη της Ένωσης πρέπει να είναι αλληλέγγυες και να καταλάβουν ότι τα εξωτερικά σύνορα ανήκουν σε όλους και δικαίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλά για κατανομή των βαρών και υποχρεώσεων».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι Ιταλία και Γερμανία συμφωνούν στα σχέδια της Αυστρίας να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ιταλία.

«Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας και κατά κάποιους τρόπους το σοκ μας για τη στάση που έλαβαν οι αυστριακοί φίλοι μας» είπε ο Ρέντσι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Μέρκελ στη Ρώμη.

Τα σχέδια της Αυστρίας έχουν προκαλέσει την οργή της Ρώμης.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis