Home / Ελλάδα / Η κρυμμένη καστροπολιτεία της Ελλάδας που σαγήνεψε το Αμερικάνικο site Huffington Post

Η κρυμμένη καστροπολιτεία της Ελλάδας που σαγήνεψε το Αμερικάνικο site Huffington Post

Ένα κρυμμένο ταξιδιωτικό προορισμό της Ελλάδας παρουσιάζει η Huffington Post παροτρύνοντας τους αναγνώστες να το βάλουν άμεσα στην ατζέντα τους με τα μέρη που πρέπει να δουν έστω μια φορά στη ζωή τους.

Η ειδυλλιακή Καστροπολιτεία της Λακωνίας, γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ανατολής»είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου.

GREECE

Ετοιμαστείτε για πολλές βόλτες στο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι, που διανθίζεται από φαναράκια και μπουκαμβίλιες, μικρά μαγαζάκια και μπαράκια και καταλήγει στην Πλατεία του Χριστού Ελκομένου, με το πολυφωτογραφισμένο κανόνι.

Κρυμμένη καστροπολιτεία4

Το σπήλαιο της Καστανιάς είναι πιο εντυπωσιακά αξιοθέατο της Μονεβασιάς και το δεύτερο σπουδαίο μνημείο της περιοχής είναι φυσικά η ίδια η Καστροπολιτεία, στην οποία μπορείτε να περπατήσετε στο εσωτερικό της απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα στα στενά δρομάκια, τις πλατείες και βέβαια, την υπέροχη θέα από την Άνω Πόλη.

Κρυμμένη καστροπολιτεία1

Το αμερικανικό site αναφέρεται και στο γνωστό ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος καταγόταν από τη Μονεμβασιά, όπου και βρίσκεται σήμερα ο τάφος του.

Κρυμμένη καστροπολιτεία

About maryav