Home / Πολιτική / Η κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη συνάντηση Παυλόπουλου-Αμάτο

Η κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη συνάντηση Παυλόπουλου-Αμάτο

“Για έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας” έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος σήμερα το μεσημέρι τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η φιλία αυτή διακρίνεται όχι μόνον για το ότι ο κ. Αμάτο ηγείται του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την Ελλάδα, αλλά κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει παίξει έναν αφανή, αλλά ουσιαστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα για να παραμείνει στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης.

“Όπως έπαιξε και η Ιταλία γενικότερα, και ιδίως εσείς και σας ευχαριστώ θερμά γι΄αυτό” ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εν συνεχεία, ο κ.Παυλόπουλος κάλεσε τον κ. Αμάτο, με βάση και τις απόψεις που έχει η Ιταλία και ο Πρωθυπουργός κ. Ρέντσι, να αντιμετωπίσουμε από κοινού, όπως είπε, το μεγάλο ζήτημα, το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό, σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ευρώπη και σε ό,τι αφορά την επίλυσή του στη ρίζα του.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η ρίζα του κακού είναι ο πόλεμος στη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ούτε η Ευρώπη, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να μείνουν απαθείς στη ρίζα του κακού.

About totritomati