Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / «Η καλύτερη επιλογή ο Τζέιμς για τον Ολυμπιακό»

«Η καλύτερη επιλογή ο Τζέιμς για τον Ολυμπιακό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον συμπαίκτη του στην Μπιλμπάο, Σον Τζέιμς, ο οποίος ακούγεται δυνατά για τον Ολυμπιακό ως αντικαταστάτης του Πάτρικ Γιανγκ.

Ως έναν πανέξυπνο παίκτη με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τον Σον Τζέιμς, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Ολυμπιακό, προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Έλληνας σέντερ τόνισε πως ο Αμερικανός είναι πολύ καλός στην άμυνα και μάλιστα μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα στα «θέλω» του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω»:

Για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Σον Τζέιμς στον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω για τη μεταγραφή. Θα τον δω στο γήπεδο το απόγευμα. Αν ισχύει, είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός γιατί θα ταιριάξει “γάντι” στην ομάδα. Είναι ένας πανέξυπνος Αμερικανός και είναι σπάνιο αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει ποικιλία στο παιχνίδι του και θα μπει κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας. Είναι υγιής και δεν έχει θέμα. Δουλεύει σκληρά και πιστεύω πως είναι αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός στην άμυνα. Έχω πάθει σοκ με μεγάλα χέρια που έχει. Έχει 2,29μ. άνοιγμα χεριών».

Για την υγεία του Αμερικανού: «Είναι στο 100% και δουλεύει σκληρά. Είναι παίκτης πικ εν ρολ. Ο Γιανγκ καλός “χρυσός”, αλλά δεν την έπιανε τόσο καλά την μπάλα. Ο Τζέιμς θα βρει χημεία αμέσως. Ξέρει να κινηθεί χωρίς την μπάλα».

Για το δυνατό του σημείο: «Αμυντικά είναι τρομερός γιατί πέρα από τις τάπες και τα πικ εν ρολ, μπορεί να κλέψει την μπάλα. Θυμάμαι στο ματς με την Ουνικάχα Μάλαγα είχε κλέψει την μπάλα από τον γκαρντ, τον Νέντοβιτς. Η άμυνα είναι το δυνατό του σημείο, όχι να πλακωθεί με δυνατό κορμί, αλλά να κλείσει διαδρόμους. Επιθετικά, είναι καλός στο επιθετικό ριμπάουντ».

Για το αν μπορεί να παίξει στο «4»: «Μπορεί να σουτάρει, αλλά δεν είναι καθαρός σουτέρ. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα στο “4” από τον Χάντερ. Επιθετικά μιλάω, αμυντικά δεν είναι τέτοιο στιλ γιατί με διεισδυτικό παίκτη θα είναι λίγο ζόρικα».

Για το τι είχε πει πριν από μερικές ημέρες στον Τζέιμς: «Με το που χτύπησε ο Γιανγκ του είπα το απόγευμα στην προπόνηση: “Ψηλέ θα έρθει ο Ολυμπιακός σίγουρα. Αν ήμουν προπονητής εσένα θα έπαιρνα”».

Για τον ίδιο: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα εδώ στην Μπιλμπάο. Ξεκίνησα από το μηδέν γιατί άλλαξα ομάδα. Όμως βρίσκω χημεία με τους παίκτες μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και την οργάνωση. Είμαστε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά σταθήκαμε άτυχοι με Ρεάλ και Βαλένθια που θα ήταν δύο νίκες που θα μας έβγαζαν από τα δύσκολα. Με τη Ρεάλ ήταν και οι διαιτητές με τα σφυρίγματα που έδιναν στα τελευταία τρία λεπτά… Είμαι σε μία φανταστική πόλη και μακάρι να κάτσω για χρόνια εδώ».

πηγή sport fm

About m bonsu