Home / Προτεινόμενα / Η θεραπεία του καρκίνου βρίσκεται κοντά, λέει ογκολόγος

Η θεραπεία του καρκίνου βρίσκεται κοντά, λέει ογκολόγος

Με την ανοσοθεραπεία οι ειδικοί δίνουν ελπίδα στους καρκινοπαθείς – Το ανοσοποιητικό «ξυπνάει» και πολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Πολύ κοντά στη θεραπεία μορφών καρκίνου υποστηρίζει ότι βρίσκεται η ιατρική κοινότητα, μία ογκολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κόλετζ του Λονδίνου.

Η Ρεμπέκα Κριστελάιτ σε ομιλία της τόνισε πως έχει σημειωθεί σημαντική εξέλιξη στην ανοσοθεραπεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ωφελούνται σημαντικά και να βελτιώνεται η ζωή τους.

«Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τη χρήση της λέξης “θεραπεία”», δήλωσε με αισιοδοξία η ειδικός προσθέτοντας πως «ως ογκολόγος η “θεραπεία” δεν είναι μία λέξη που λέμε εύκολα».

Όπως είπε, μάλιστα, οι γιατροί συχνότερα μιλούν για «ύφεση» αλλά ο όρος «θεραπεία», αποτελεί το «άγιο δισκοπότηρο».

Σύμφωνα με την Κριστελάιτ, με την ανοσοθεραπεία κάποιοι ασθενείς συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς να σημειώνεται «αναζωπύρωση» της ασθένειας, επομένως όπως τόνισε η ογκολόγος τα φάρμακα αυτά «κάνουν τη διαφορά».

Όπως αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα, ένας από τους λόγους για τους οποίους τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται είναι γιατί μπορούν να «κρυφτούν» από το ανοσοποιητικό σύστημα. Με την ανοσοθεραπεία, ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς «ξυπνάει» επομένως μπορεί να πολεμήσει τον καρκίνο.

Μερικές από τις αγωγές της ανοσοθεραπείας ενισχύουν το ανοσοποιητικό ώστε να λειτουργήσει καλύτερα κατά του καρκίνου, ενώ άλλες το βοηθούν να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα και να τα καταστρέψει.

Μελέτες έδειξαν ότι η ανοσοθεραπεία λειτουργεί, μεταξύ άλλων, σε μορφές καρκίνου δέρματος, πνεύμονα, νεφρών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ένας Βρετανός με καρκίνο δέρματος σε προχωρημένη μορφή που οι γιατροί εκτιμούσαν πως είχε λίγους μήνες ζωής, πλέον έχει επιστρέψει στην εργασία του και εκφράζονται ελπίδες ότι θα έχει πολλά χρόνια ζωής μπροστά του.

Πηγή: Protothema.gr

About Vassilis Batzis