Home / Διεθνή / Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν την επίθεση των «τρομοκρατών εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών»

Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν την επίθεση των «τρομοκρατών εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών»

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε σήμερα την Τουρκία να «παραμείνει ενωμένη» απέναντι στους «τρομοκράτες» και τις απειλές τους, μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

«Ο τουρκικός λαός και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα η οποία αντιμετωπίζει πολλές απειλές» ανέφερε η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε επίσης την «τρομοκρατική επίθεση». «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για αυτή τη φρικτή επίθεση εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν για την ειρήνη», τόνισε.

Για «θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό λαό.

Από το Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ καταδίκασε «μια βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών» υποστηρίζοντας ότι οι δράστες επιδιώκουν να δημιουργήσουν «ένα κλίμα τρόμου και εκφοβισμού πριν από τις εκλογές».

About m bonsu