Home / Απόψεις / Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ασφαλής, κατά τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ασφαλής, κατά τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν είναι πλέον ασφαλής» εξαιτίας των «εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών» που έχει υποδεχθεί, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, στο κοινοβούλιο της χώρας του και προειδοποίησε ότι ενδέχεται ανάμεσά τους να υπάρχουν «τρομοκράτες».

«Η Ε.Ε. βρέθηκε αντιμέτωπη με επίθεση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και δεν είναι πλέον ασφαλής τόπος. Μπορούμε να πούμε σοβαρά ότι το 90% των ανθρώπων αυτών είναι οικονομικοί μετανάστες», δήλωσε ο κ. Φίτσο, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

«Η Σλοβακία πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη και να βοηθήσει τους ανθρώπους που απειλούνται από τον πόλεμο, που δεν έχουν τίποτε να φάνε», αλλά «δεν έχουμε κανέναν λόγο να βοηθήσουμε τους οικονομικούς μετανάστες», συνέχισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα απέρριψε, όπως και οι ομόλογοί του της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας, την επιβολή αυτόματων ποσοστώσεων όσον αφορά την ανακατανομή των προσφύγων.

Ο κ. Φίτσο αναφέρθηκε σε «πληροφορίες της Μ. Βρετανίας», σύμφωνα με τις οποίες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να έχει στείλει τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους μέσα στη μαζική ροή των προσφύγων, προειδοποιώντας εναντίον των «τρομοκρατών» και της ενδεχόμενης παρείσφρησής τους.

Το να λαμβάνονται υπόψη πληροφορίες αυτής της φύσης «δεν είναι παράνοια, είναι υπεύθυνη σύνεση», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

«Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν υποστηρίζει ότι κάθε μετανάστης είναι τρομοκράτης, αυτό είναι παράλογο», αλλά «μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν ήδη αφιχθεί, μπορεί να υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι δυνητικά πολύ επικίνδυνοι», επέμεινε ο κ. Φίτσο.

Καταγγέλλοντας ότι εντός του χώρου Σένγκεν «χιλιάδες άνθρωποι περνούν τα σύνορα και κανείς δεν τους συλλαμβάνει», ο κ. Φίτσο έκρινε ότι αυτό «θέτει σε κίνδυνο το κύρος της Ε.Ε. σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Εάν δεν σταματήσουμε το κύμα των μεταναστών, κινδυνεύουμε να δούμε τα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα να αντικαθίστανται από εθνικιστικά, ξενοφοβικά και αντιευρωπαϊκά κόμματα στην εξουσία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

About gus_maverick