Home / Διεθνή / Η Ελληνική κοινότητα του Μπρίσμπειν δείχνει την αλληλεγγύη της προς την πατρίδα

Η Ελληνική κοινότητα του Μπρίσμπειν δείχνει την αλληλεγγύη της προς την πατρίδα

Μπορεί να βρίσκονται περίπου 15.200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά η ελληνική κοινότητα του Μπρίσμπειν αισθάνθηκε πιο κοντά από ποτέ στην πατρίδα τους καθώς το έθνος είναι έτοιμο να ψηφίσει για το αν θα δεχθεί περισσότερη λιτότητα καθώς η κρίση του χρέους της Ελλάδας βαθαίνει.

Οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν εάν η χώρα θα αποδεχθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική με περισσότερες περικοπές, σχέδιο που θα οδηγήσει σε περαιτέρω λιτότητα στην σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα.

Σε ένα μικρό ράλι στην πλατεία Γεωργίου, το Σάββατο, 50 περίπου μέλη της ελληνικής κοινότητας του Brisbane ήθελαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τους ανθρώπους της Ελλάδας.

Ο Ιωάννης Σάββας μιλάει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου της ελληνικής κοινότητας  στην πλατεία Βασιλιά Γεωργίου.

Ο Ιωάννης Σάββας μιλάει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου της ελληνικής κοινότητας στην πλατεία Βασιλιά Γεωργίου.

Αν και δεν υποστηρίζει το ναι ή το όχι, ο Ιωάννης Σάββας είπε ότι υπάρχει μια επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Ο κος Σάββας είπε ότι είναι η ανθρωπιστική κρίση και όχι οι πολιτικές και οικονομικές διαφορές που βρίσκονται στο επίκεντρο του αγώνα και είναι ο λόγος για τη συγκέντρωση.

“Δεν ξέρουμε πώς θα πάμε να ψηφίσουνε αύριο», είπε. «Είναι επιλογή τους.”

Δήμητρα Βαφέα μιλάει κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Βασιλιά Γεωργίου

Δήμητρα Βαφέα μιλάει κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Βασιλιά Γεωργίου

Ο κος Σάββας είπε ότι η επιλογή θα είναι ένα “μεταξύ του διαβόλου και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας”.

“Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρόκειται να είναι δύσκολο, αλλά αισθανόμαστε ότι μπορούμε να δείξουμε κάποια αλληλεγγύη», είπε.

“Μπορούμε και προτείνουμε οι άνθρωποι να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι ένα μπόνους και μια τονωτική ένεση για την οικονομία της.

Tass Tabacakis, κατάγεται από την Κρήτη, κρατά την ελληνική και την αυστραλιανή σημαία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

Tass Tabacakis, κατάγεται από την Κρήτη, κρατά την ελληνική και την αυστραλιανή σημαία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

“Επίσης μεγάλη βοήθεια θα είναι να αγοράσουμε τα ελληνικά προϊόντα ή αν έχετε τα μέσα για την υποστήριξη ενός φιλανθρωπικού σκοπού εκεί, είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσουν την επιπλέον βοήθεια.

“Η Αυστραλία είναι μια ευλογημένη χώρα και θα σταθεί ώμο με ώμο για να σώσει την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.”

Ένα πράγμα που η διοργανωτής του αγώνα Δημήτρια Βαφέα πρότεινε να μην κάνουν οι παρόντες ήταν να στείλουν χρήματα στους Έλληνες συγγενείς τους.

Συλλαλητήριο Αυστραλία

“Δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους αυτή τη στιγμή», είπε.

Η Κυρία Βαφέα είπε ότι υπάρχει μια διαφαινόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, που προήλθε από τα χρόνια οικονομικά προβλήματα.

«Το θέμα δεν είναι καν να μιλάμε για λιτότητα», είπε.

“Είμαστε εδώ να φωνάξουμε ότι οι Έλληνες άνθρωποι υποφέρουν και όταν οι Αυστραλοί βλέπουν πόνο και ταλαιπωρία, στέκονται δίπλα στον παθόντα και πάντα βοηθούν.

“Πρέπει να το κάνουμε αυτό τώρα.”

Μετά από τους εθνικούς ύμνους τόσο της Ελλάδας όσο και της Αυστραλίας και την ανάρτηση των σημαιών και των δύο εθνών », και μετά από μερικές σύντομες ομιλίες, το συλλαλητήριο έληξε με κάποιο παραδοσιακό ελληνικό χορό.

“Long live Greece” φώναζαν. “Ζήτω η Ελλάδα».

About admin