Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Η Εθνική απέναντι στη Σλοβενία για την πρωτιά του ομίλου

Η Εθνική απέναντι στη Σλοβενία για την πρωτιά του ομίλου

Η Εθνική απέναντι στη Σλοβενία για την πρωτιά του ομίλου

Μετά τη νίκη της επί της Γεωργίας και το 3Χ3, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το μεσημέρι (16:00 ΑΝΤ1, ΟΤΕSport, live sports.in.gr) τη Σλοβενία με σκοπό να κερδίσει και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου πηγαίνοντας στα «χιαστί» ματς της διοργάνωσης στη Λιλ.

Η Σλοβενία ουσιαστικά αποτελεί τον δεύτερο «σοβαρό» αντίπαλο της Εθνικής στο φετινό Ευρωμπάσκετ, μετά τη Κροατία, της οποίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 72-70 με μια μεγάλη ανατροπή.

Όσον αφορά τους Σλοβένους, παρά την απουσία του αστεριού τους, Γκόραν Ντράγκιτς, δεν πρέπει να θεωρηθούν εύκολος αντίπαλος, όπως είπε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Γεωργίας.

«Η Σλοβενία δεν έχει κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά όταν σου λείπει ένας ηγέτης αναγκάζεσαι να γίνεις πιο ομάδα και να παίξεις με περισσότερο πάθος», είπε αρχικά για να καταλήξει: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς».

Οι Σλοβένοι βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου, με δύο νίκες (με ΠΓΔΜ και Γεωργία) και μια ήττα (από την Κροατία).

Σε άλλους σημαντικούς αγώνες της ημέρας, πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο που έχει χαρακτηριστεί ως όμιλος «φωτιά», αφού μια εκ των Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία (σ.σ η οποία φιλοξενεί τον όμιλο) θα πρέπει να μείνει εκτός, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποια και με το Ιταλία – Γερμανία να κρίνει πολλά πράγματα, δεδομένου ότι η Ισπανία θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη του ομίλου Ισλανδία.


Πηγή: http://sportsite.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

About totritomati