Home / Ειδήσεις / ”Η ΕΕ να αναγνωρίσει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού”

”Η ΕΕ να αναγνωρίσει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού”

Στην αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού Λαού για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, από τους Ευρωπαίους, με αφορμή το Euroworking Group, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι μια ευκαιρία και στο Euroworking, το οποίο θα συγκληθεί, να αναγνωρίσει όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε «Να αναγνωρίσουν όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει από την πλευρά του ελληνικού Λαού για να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και θεωρώ ότι και όλες οι Πολιτικές δυνάμεις, όπως μέχρι σήμερα σε αυτό το μεγάλο σκοπό έχουν δείξει την υπευθυνότητά που έδειξαν και θα το συνεχίσουν, ώστε εμείς να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε πραγματικά αυτό που ανήκει στον τόπο μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «γενικά πάμε καλά με την προετοιμασία» και τόνισε ότι «περιμένουμε το Σάββατο τα τελικά στοιχεία από την ΕΚΤ για τις ανάγκες των Τραπεζών, μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο Νόμος και την Δευτέρα αρχίζει μετά η διαδικασία», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι μια επιτυχής διαδικασία.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι βασικό να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συμπλήρωσε ότι και στις υποχρεώσεις μας θα ανταποκριθούμε αλλά και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα θα υλοποιήσουμε γιατί η ανάγκη για αλλαγή είναι έντονη και αναγνωρισμένη από όλους.

About m bonsu