Home / Διεθνή / Η «δολοφόνος με τα παγωτά»: Η πιο επικίνδυνη γυναίκα εγκληματίας μεταφέρεται σε ανδρικές φυλακές

Η «δολοφόνος με τα παγωτά»: Η πιο επικίνδυνη γυναίκα εγκληματίας μεταφέρεται σε ανδρικές φυλακές

Μία φαμ φατάλ από την Αυστρία, γνωστή κι ως η «δολοφόνος με τα παγωτά» θα περιτριγυρίζεται από πολλούς άνδρες εγκληματίες στο νέο της κελί.

Ο λόγος για την 38χρονη Estibaliz Carranza, η οποία πρόκειται να μεταφερθεί σε μία εξ ολοκλήρου ανδρική φυλακή επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ώστε να διαμένει στο ίδιο κελί με τις υπόλοιπες συγκρατούμενές της.

Η μανιακή δολοφόνος έμεινε γνωστή στα χρονικά των πιο αποτρόπαιων εγκλημάτων καθώς φρόντιζε να δελεάζει μέσω της ιστοσελίδας της τους άνδρες – θύματά της και στη συνέχεια αφού τους σκότωνε τεμάχιζε με αλυσοπρίονο τα άψυχα σώματά τους.

Το 2012 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το διαμελισμό και τη δολοφονία του πρώην συζύγου της και του πρώην εραστή της. Η Carranza πυροβόλησε και τους δύο στο κεφάλι, τεμάχισε τα πτώματά τους και κατόπιν αποθήκευσε τα μέλη τους στον καταψύκτη της, ενώ φρόντισε να θάψει τα λείψανά τους κάτω από το τσιμεντένιο πάτωμα στο κατάστημά της. Στη συνέχεια κρέμασε παντού αρωματικά χώρου, ώστε να καλύψει τη μυρωδιά των πτωμάτων που βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη.

Μετά την καταδίκη τη, η Carranza μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές στο Schwarzenau, στην Κάτω Αυστρία, αλλά πλέον η επικίνδυνη εγκληματίας θα μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα αρρένων στο Asten, στην Άνω Αυστρία, όπως ανέφερε η Daily Mirror.

H Carranza θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα μεταφερθεί στις συγκεκριμένες φυλακές, όπου βρίσκονται έγκλειστοι 91 άνδρες. Επιπλέον περίπου 13 γυναίκες εγκληματίες πρόκειται να μεταφερθούν εκεί μακροπρόθεσμα.

Το προσωπικό στο σωφρονιστικό κατάστημα αρρένων του Asten απαρτίζεται από 45 νοσηλευτές, 18 θεραπευτές, 4 γιατρούς και 8 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στους κρατούμενους των συγκεκριμένων φυλακών επιτρέπεται να μαγειρεύουν όλοι μαζί στα μονόκλινα ή δίκλινα κελιά τους και είναι ελεύθεροι να περιφέρονται στους γύρω χώρους. Μπορούν επίσης να χαλαρώνουν και να παρακολουθούν τηλεόραση στο σαλόνι.

Το 2008, η Carranza πυροβόλησε στο κεφάλι τον σύζυγό της, Holger Holz, ενώ εκείνος εργαζόταν στον υπολογιστή του. Η δολοφόνος κατά την ομολογία της ανέφερε ότι ήταν έξαλλη μαζί του γιατί, μετά το διαζύγιό τους, ο Holz αρνούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι που διατηρούσαν οι δυο τους στη Βιέννη. Τον αποκάλεσε επίσης «βίαιο και τεμπέλη».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν η Carranza ήταν οικιακή βοηθός στη Γερμανία, λίγο καιρό πριν γίνει η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με παγωτά στη Βιέννη.

Δυο χρόνια αργότερα, η Carranza σκότωσε κατά παρόμοιο τρόπο τον πωλητή εραστή της, Manfred Hinterberger. Τον πυροβόλησε πολλές φορές στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, επειδή θεώρησε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση και με κάποια άλλη γυναίκα. Αφού φρόντισε να κρύψει το πτώμα του, στη συνέχεια πήρε ένα μανό κι άρχισε να περιποιείται τα νύχια της.

Τον Ιούνιο του 2011, δύο υδραυλικοί έπεσαν πάνω στα μέλη των πτωμάτων που ανήκαν στα δύο θύματα της Carranza, την ώρα που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν κάποιες βλάβες στο κελάρι του καταστήματός της.

Η Carranza διέφυγε τότε στην Ιταλία, αλλά συνελήφθη από τις αρχές μερικούς μήνες αργότερα. Όταν συνελήφθη ήταν δύο μηνών έγκυος από έναν τρίτο άνδρα, με τον οποίο παντρεύτηκε ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Έχει γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της το οποίο τιτλοφορεί: «Οι δυο ζωές μου: H αληθινή ιστορία της κυρίας με τα παγωτά».

 

Πηγή: New York Post

About Kostas Athanasoulis