Home / Διεθνή / Η ΔΟΕ θα συστήσει ταμείο για τους πρόσφυγες

Η ΔΟΕ θα συστήσει ταμείο για τους πρόσφυγες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισε να δημιουργήσει άμεσα ένα ταμείο δύο εκατομμυρίων δολαρίων για τους πρόσφυγες, την ώρα που η μεταναστευτική κρίση μεγαλώνει. Τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από τις συγκρούσεις στη Συρία και επιχειρούν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας να φτάσουν στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τονίζει σε δήλωσή του για το θέμα: «Μας έχουν όλους αγγίξει τα φοβερά νέα και οι σπαρακτικές ιστορίες των τελευταίων ημερών. Με αυτή την τρομερή κρίση που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη, ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό Κίνημα ήθελε να παίξει το ρόλο του στο να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες. Πήραμε μια γρήγορη απόφαση ότι έπρεπε να λάβουμε μέτρα και να κάνουμε αυτό το ταμείο διαθέσιμο άμεσα».

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το ποσό θα διανεμηθεί μέσω των πρότζεκτ που θα προτείνουν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ ολόκληρη η διαδικασία θα γίνει «εξαιρετικά γρήγορα», δεδομένης της φύσης της κρίσης.

About m bonsu