Home / Κόσμος / Η Δανία αποφασίζει αν θα κατασχέσει τα τιμαλφή των προσφύγων

Η Δανία αποφασίζει αν θα κατασχέσει τα τιμαλφή των προσφύγων

Το κοινοβούλιο της Δανίας αναμένεται να ψηφίσει σήμερα Τρίτη την άκρως αμφιλεγόμενη πρόταση για την κατάσχεση των τιμαλφή των μεταναστών που ζητούν άσυλο στη χώρα.

Η ανακοίνωση της πρότασης προκάλεσε έντονες κριτικές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Οι αρχές της Δανίας επιμένουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική φέρνει νέους μετανάστες στη χώρα, οι οποίοι προστίθενται στην ουρά των ανέργων.

Για να ζητήσουν τις αντίστοιχες παροχές με τους ανέργους της χώρας θα πρέπει τουλάχιστον να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία λένε οι υπέρμαχοι της πρότασης.

Με την ευρεία διακομματική στήριξη, το νομοσχέδιο φαίνεται ότι θα καταφέρει να γίνει νόμος του κράτους.

Η κυβέρνηση θα ψηφίσει επίσης και μια άλλη αμφιλεγόμενη πρόταση, σε μια ακόμα προσπάθεια να αποθαρρύνει τους μετανάστες από το να ταξιδέψουν στη χώρα. Η πρόταση αφορά την καθυστέρηση της επανένωσης οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.

Η Δανία αναμένει να λάβει περίπου 20.000 αιτούντες άσυλο το 2016, ενώ το 2015 είχε λάβει 15.000.

Η χώρα επιμένει ότι οι νέοι νόμοι θα ανακόψουν τη ροή των προσφύγων.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Ύπατη Αρμοστεία έχει προειδοποιήσει ότι οι προτάσεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305294/en-anamoni-ths-apofashs-ths-danias-gia-thn-katasxesh-twn-timalfh-twn-aitountwn-asylo/#ixzz3yLE640Og
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati