Home / Αθλητισμός / Η αποθέωση του Μήτρογλου που οδηγεί τη Μπενφίκα

Η αποθέωση του Μήτρογλου που οδηγεί τη Μπενφίκα

Ενεργοποιεί τη ρήτρα

Aθήνα
Ούτε στην Ελλάδα δεν είχε διαβάσει ο Κώστας Μήτρογλου τόσο αποθεωτικά πρωτοσέλιδα, όσο αυτά που κυκλοφόρησαν το πρωί της Κυριακής στην Πορτογαλία. Παρότι στο παρελθόν έχει κρίνει ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ο «Μητρογκόλ» ήταν ο άνθρωπος που σε ακόμα υψηλότερες συνθήκες ανταγωνισμού, «καθάρισε» το μεγάλο ντέρμπι της Λισαβόνας.

Σκόραρε στο 20΄ και χάρισε τη νίκη 1-0 στη Μπενφίκα επί της Σπόρτινγκ, πανηγυρίζοντας παρέα με τον έτερο Ελληνα των «Αετών», Ανδρέα Σάμαρη. Μια νίκη που άλλαξε τους συσχετισμούς, καθώς μετά από 25 αγωνιστικές στην Primeira Liga η Μπενφίκα πέρασε πρώτη με διαφορά δύο βαθμών από τη Σπόρτινγκ.

Ο Μήτρογλου έφτασε τα 14 γκολ και μαζί με τον Ζόνας (26) συγκροτούν ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

A Bola: «Η Μπενφίκα αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του Μήτρογλου»

Η Μπενφίκα το αποφάσισε: θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα που υπάρχει στον δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου από την Φούλαμ και θα τον κάνει οριστικά δικό της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Α Bola, είδηση που μάλιστα είναι το πρώτο της θέμα, το γκολ στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ που χάρισε τη νίκη στην Μπενφίκα, αλλά και τα προηγούμενα 9, συνολικά 10 στα 9 τελευταία παιχνίδια για τον 27χρονο Ελληνα επιθετικό, όπως φυσικά και η παρουσία του, υποχρέωσαν την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας να αποφασίσει άμεσα για την αγορά του, κάτι πρέπει να γίνει υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια του μήνα του Μαΐου.

Αρχικά η Μπενφίκα προσανατολιζόταν να περιμένει έως το Μάιο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι καλές εμφανίσεις του Μήτρογλου θα συνεχιστούν, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και ο σύλλογος της Λισαβόνας έκρινε πως πρέπει να κινηθεί άμεσα. Η συμφωνία με την Φούλαμ προβλέπει ότι η ρήτρα αγοράς πρέπει να ενεργοποιηθεί από την 1η έως τις 31 Μαΐου και το ποσό των 7.000.000 ευρώ να πληρωθεί σε τρεις δόσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis