Home / Κόσμος / Η αλ-Σαχάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση-μυστήριο σε αεροπλάνο

Η αλ-Σαχάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση-μυστήριο σε αεροπλάνο

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαχάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την πολύκροτη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε εν πτήση αεροπλάνο στη Σομαλία, όπως μεταδίδει η υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Σε ανακοίνωσή της, η αλ-Σαχάαμπ – σύμμαχος της αλ-Κάιντα – αναφέρει ότι η επίθεση επιχειρήθηκε ως αντίποινα για τη δράση των Δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στη χώρα.

Η επίθεση χτύπησε αεροσκάφος της εταιρείας Daallo Airlines, όμως οι 70 από τους συνολικά 74 επιβάτες είχαν κανονικά κλείσει θέσεις σε πτήση της Turkish Airlines. Όπως αποκάλυψε στα μέσα της εβδομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της Daallo, οι ταξιδιώτες μεταφέρθηκαν αφότου ο τουρκικός αερομεταφορέας ακύρωσε την αρχική πτήση λόγω κακοκαιρίας.

Η έκρηξη προκάλεσε τρύπα με διάμετρο ενός μέτρου στην άτρακτο του Airbus 321.

Ένα άτομο, που πιστεύεται ότι ήταν ο βομβιστής, «εκτοξεύτηκε» εκτός αεροπλάνου.

Το περιστατικό είχε αρκετά προκαλέσει μόνο απορίες στους ερευνητές, όμως πλέον οι σομαλικές Αρχές υποπτεύονται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε έναν φορητό υπολογιστή.

Η έκρηξη έλαβε χώρα σε υψόμετρο περίπου 3.300 μέτρων, περίπου 15 λεπτά μετά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Μογκαντίσου. Ο πιλότος κατόρθωσε να προσγειώσει το Airbus στη σομαλική πρωτεύουσα.

Περισσότερα από 20 άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για εμπλοκή στην υπόθεση, σύμφωνα με το BBC.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/307016/i-al-sahaab-anelave-tin-euthuni-gia-tin-epithesi-mustirio-se-aeroplano/#ixzz403tDPnjn
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati