Home / Προτεινόμενα / Η Αθήνα της κρίσης μεταφέρεται στην Τενερίφη για τη νέα ταινία Jason Bourne

Η Αθήνα της κρίσης μεταφέρεται στην Τενερίφη για τη νέα ταινία Jason Bourne

Ένας εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA στους δρόμους της Αθήνας.«Ξεκινάμε στην Ελλάδα, στο λίκνο της δημοκρατίας και τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώνονται στο Λας Βέγκας. Στο φιλμ τίθενται ερωτήματα για τη κατασκοπία, τις πολιτικές ελευθερίες, αλλά και τη φύση της δημοκρατίας», δήλωσε στο Buzzfeed ο πρωταγωνιστής της καινούριας ταινίας του Jason Bourne, Μάτ Ντέιμον.

Δίχως να αποκαλύψει περισσότερα ο Ντέιμον δίνει το στίγμα της νέας ταινίας, που σκηνοθετεί ο Πολ Γκρίνγκρας. «Είναι ο Bourne στην Ευρώπη της λιτότητας, στη μετά Έντουαρντ Σνόουντεν εποχή».

Μόνο που η Αθήνα, στην οποία διαδραματίζεται η τελευταία ταινία στη σειρά Jason Bourne, δεν είναι η Αθήνα αλλά η Σάντα Κρουζ της Τενερίφης. Το σκηνικό, που στήθηκε, είναι μια αληθοφανής σύνθεση με στερεοτυπικές αλλά και σύγχρονες αναφορές. Κίονες και μια αψίδα που παραπέμπει στην Πύλη του Ανδριανού. Συνθήματα στους τοίχους, πλακάτ και άνθρωποι στους δρόμους να διαμαρτύρονται κατά της ΕΕ. Καμβάς η οικονομική κρίση, που πλήττει την Ελλάδα.

Τις «κλειστές πόρτες» και τα «αδιέξοδα» που συναντούν οι ξένοι παραγωγοί στη χώρα μας υπενθυμίζει η επιλογή της Τενερίφης για τα γυρίσματα. Όσο για το τέλος, αυτό γράφεται στο Λας Βέγκας «την πιο γκροτέσκα ενσάρκωση του…» λέει με ένα γέλιο ο Ντέιμον και αφήνει τον θεατή, μόλις δει το φιλμ, να προσδιορίσει τη λέξη που λείπει..

About basilis progressive