Home / Κόσμος / ΗΠΑ: «Πόλεμος του Χιονιού» στην Ουάσιγκτον με την δύναμη των «Τζεντάι»

ΗΠΑ: «Πόλεμος του Χιονιού» στην Ουάσιγκτον με την δύναμη των «Τζεντάι»

Εκατοντάδες νεαροί, και όχι μόνο, στην Ουάσιγκτον, εμπνευσμένοι από την τελευταία ταινία Star Wars, πήραν αντί για φωτόσπαθο τα μπαστούνια του σκι, και με χιονόμπαλες «βομβάρδιζαν» ο ένας τον άλλον στο κέντρο της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, σε μια «μάχη» μέχρι τελικής πτώσης ή μέχρι να κρυώσουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η μάχη ονομάστηκε “Πόλεμος του Χιονιού”.

Καθώς στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει πέσει από την Παρασκευή μισό μέτρο χιόνι, τα «πυρομαχικά» είναι άφθονα.

«Μείναμε κλεισμένοι μέσα για δυο μέρες και βαρεθήκαμε”» είπε η 33χρονη Λόρα Λορένσο, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι “μαχητές” και των δύο πλευρών, παίζοντας σαν μικρά παιδιά, βρέθηκαν σύντομα καλυμμένοι με χιόνια.


«Εγώ φόρεσα τη στολή των Τζεντάι», εξήγησε ο 42χρονος Πολ Όλιγκ, ενώ προσπαθούσε να καλυφθεί όσο καλύτερα μπορούσε από τις “βόμβες” των αντιπάλων. Όπως είπε, αγόρασε τη στολή για τη γιορτή του Halloween, με αφορμή την τελευταία ταινία της σειράς.

Ο “πόλεμος” οργανώθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εχθροπραξίες είχαν οριστεί να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν κατάφεραν πάντως να ντυθούν με τις κατάλληλες στολές, αφού τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά το Σάββατο και οι αρχές είχαν συμβουλεύσει τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Κάποιοι όμως προσπάθησαν σκληρά να μιμηθούν τους αγαπημένους τους ήρωες, όπως ένας νεαρός που είχε ντυθεί “Τσουμπάκα”.

Σύμφωνα με διοργανωτή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω Facebook περίπου 3.400 βαριεστημένοι κάτοικοι της πόλης. Αρκετοί ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο πεδίο της μάχης, επειδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν λειτουργούν στην Ουάσινγκτον λόγω της χιονοθύελλας.

Σε έναν χιονοπόλεμο που είχε οργανωθεί το 2010 μετείχαν περίπου 3.000 άνθρωποι.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305162/ipa-polemos-tou-hioniou-stin-ouasigton-me-tin-dunami-ton-tzedai/#ixzz3yFyU6zjY
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati