Home / Ειδήσεις / ΗΠΑ : αποφυλακίστηκε ο κατάσκοπος του Ισραήλ Τζόναθαν Πόλαρντ

ΗΠΑ : αποφυλακίστηκε ο κατάσκοπος του Ισραήλ Τζόναθαν Πόλαρντ

Ελεύθερος με αναστολή είναι πλέον, μετά από 30 χρόνια, ο ισραηλινός κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ που είχε καταδικαστεί από τις αμερικανικές Αρχές. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαιρέτισε την αποφυλάκιση -προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ώστε να καταφέρει να επιτραπεί συντομότερα η μεταφορά τού Πόλαρντ στο Ισραήλ.

O 61χρονος σήμερα αμερικανός Τζόναθαν Πόλαρντ, που ήταν αναλυτής στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 1987 όταν κρίθηκε ένοχος για παράδοση απόρρητων πληροφοριών στις ισραηλινές υπηρεσίες.

Η υπόθεσή του ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα αγκάθια στις σχέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ. Όσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Πόλαρντ πήρε την ισραηλινή υπηκοότητα και έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιδίωξή του να ζήσει στο Ισραήλ.

Η απελευθέρωσή του την Παρασκευή έγινε με περιοριστικούς όρους, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι να παραμείνει στις ΗΠΑ για πέντε χρόνια.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε σε ανακοίνωσή την εξέλιξη, λέγοντας πως «ο ισραηλινός λαός καλωσορίζει την απελευθέρωση τού Πόλαρντ μετά από τρεις δύσκολες δεκαετίες».

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500040774#ref=latestarticles

About basilis progressive