Home / Πολιτική / Ζ. Κωνσταντοπούλου για Προεδρία της Δημοκρατίας: Δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων

Ζ. Κωνσταντοπούλου για Προεδρία της Δημοκρατίας: Δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων

Την πρόθεσή της να ζητήσει την ενημέρωση της Βουλής για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, γνωστοποίησε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ειδικότερα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι υπαρχει νέα Κ.Ο. και ότι είναι πολύ πιθανή η διενέργεια εκλογών αν δεν ευοδωθούν οι εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα ζητήσω να ενημερωθεί η Βουλή για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, για το τι ακριβώς ειπώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση που φαίνεται ότι καθόρισε της εξελίξεις».

Επιπλέον η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι οι πιθανές εκλογές αποτελούν ένα επιπλέον λόγο οι θεσμικοί παράγοντες και τα κόμματα να εκματελλευτούν την τελευταία κοινοβουλετική ευκαιρία να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση της κοινωνίας.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι θα θέσει το θέμα στη Διάσκεψη των προέδρων (σ.σ. στη συνεδρίαση το απόγευμα) καθώς η Βουλή, όπως υποστήριξε, δεν κωλύεται αλλα υποχρεούται να συνεδριάσει και να συζητήσει για εκείνα τα θέματα που δεν προϋποθέτουν ενεργό κυβερνητική δράση.

Όπως είπε αυτό θα είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των προέδρων, για να προσθέσει ότι αντίθετα με τους προκατόχους της που αποδέχτηκαν βίαιο κλείσιμο Βουλής, δεν θα αποδεχτεί ως πρόεδρος της Βουλής ούτε την φίμωση ούτε την παράκαμψη.

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, επίσης, ότι η συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη είχε καθαρά θεσμικό περιεχόμενο (σ.σ. για να την ενημερώσει για τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο.) καθώς και ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα σύνθεση των Κ.Ο. στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον άσκησε κριτική στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων», για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή τοποθετείται μέσω εμού, όχι μέσω κύκλων, όχι μέσω διαρροών. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να τοποθετούνται ευθέως».

About totritomati