Home / ULEB / «Ζωτικής σημασίας το παιχνίδι με Τράμπζονσπορ»

«Ζωτικής σημασίας το παιχνίδι με Τράμπζονσπορ»

Άκρως κομβικό για το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup χαρακτήρισε το προσεχές παιχνίδι του Άρη με την Τραμπζονσπόρ ο Δημήτρης Πρίφτης. Ζήτησε αντίδραση μετά το σοκ στην Αμαλιάδα.

Δεν είναι… τελικός, αλλά σαν τέτοιον αντιμετωπίζει το αυριανό παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο κόουτς του Άρη έκανε το… pre game, αναλύοντας τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση και ζήτησε να δει αντίδραση από τους παίκτες του, μετά την απρόσμενη ήττα στην Αμαλιάδα και το σοκ των τελευταίων πέντε λεπτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη

«Προερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα, άσχημο κυρίως από τον τρόπο που ήρθε. Μας έχει δημιουργήσει κάποιες ψυχολογικές καταστάσεις που πρέπει να ανατρέψουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Απέναντί μας έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Προσωπικά θεωρώ την Trabzonspor μαζί με την Banvit τις καλύτερες ομάδες στον όμιλο. Έχει πολλές δυνατότητες και η φύση της είναι πολύ επιθετική. Θα πρέπει να κάνουμε καταρχήν αμυντική φύση, να ελέγξουμε τον ρυθμό και την εξέλιξη του παιχνιδιού, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Παρόλο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε πάρα πολύ και να μείνουμε πάρα πολύ στο τι συνέβη, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε γιατί πρέπει να βελτιωνόμαστε. Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο ενώ το ελέγχαμε πλήρως μέχρι και πέντε λεπτά πριν το τέλος δεν είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση. Ίσως ενστικτωδώς επαναπαυτήκαμε θεωρώντας πως ο αγώνας είχε τελειώσει, φαινόταν σα να είχε τελειώσει αλλά όπως είδατε και εσείς στα παιχνίδια θα πρέπει να παίζεις και τα σαράντα λεπτά με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα. Είχαμε πολύ κακή διαχείριση της μπάλας, δεν οργανώσαμε σωστά τις επιθέσεις μας και ταυτόχρονα δεχθήκαμε κάποια πολύ δύσκολα καλάθια. Κάποια μακρινά σουτ , κάποια υπό πίεση και φυσικά κάποιες βολές.

Δεν θεωρώ πως ήταν θέμα κούρασης. Ήμασταν πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και θα έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτό όμως είναι κάτι που πέρασε και δεν θα πρέπει να μείνουμε περισσότερο σε αυτό. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να το ανατρέψουμε. Αν κολλήσουμε σε αυτή την ήττα, θα μας κάνει κακό. Δεν είναι το θέμα τόσο ότι χάσαμε αυτό το παιχνίδι όσο ο τρόπος που το χάσαμε.

Είναι κάποιοι τραυματισμοί που δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως αλλά το ρόστερ στον αυριανό αγώνα θα είναι χωρίς απουσίες.
Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι ,μονιασμένοι και προσπαθούμε να εξηγήσουμε μεταξύ μας τι συνέβη. Προσπαθούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, την απογοήτευσή μας, όπως και τον ενθουσιασμό μας, ώστε να είμαστε ήρεμοι για τη συνέχεια. Κάναμε την αυτοκριτική μας, μιλήσαμε για την συνέχεια και συνεχίζουμε…

Είναι ζωτικής σημασίας το ματς με την έννοια ότι αν το κερδίσουμε είμαστε πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση. Δεν θα το έλεγα τελικό με κεφαλαία γράμματα γιατί υπάρχουν ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα μπορεί να κάνει οτιδήποτε και έστω και αν χαθεί αυτός ο αγώνας να εξακολουθήσουμε να έχουμε πιθανότητες. Αλλά συμφωνώ πως είναι ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε θα μας δώσει πολύ μεγάλη ώθηση για την συνέχεια.

Από την πλευρά της Trabzonspor μπορεί να μην υπάρχει τόσο έντονο το άγχος και να κάνει ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι κάτι που τους καθιστά πολύ επικίνδυνους κυρίως επιθετικά. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς και στις δύο ομάδες. Πλέον θεωρώ πως γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα γιατί μετά την πρώτη αγωνιστική η εικόνα που έχεις για τον αντίπαλο δεν είναι ολοκληρωμένη. Τώρα νομίζω πως έχουμε πιο σαφή άποψη για το τι κάνει ο αντίπαλός μας όπως και εκείνος για εμάς. Συν το γεγονός ότι υπάρχει η κούραση που έχουν και οι δύο ομάδες από τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις και τα ταξίδια. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα κλειστό παιχνίδι όσον αφορά στο σκορ. Αν το ματς ξεφύγει πάνω από 80 πόντους η πλάστιγγα θα γύρει στην πλευρά της αντιπάλου μας. Αν το κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να το κερδίσουμε.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία νιώσαμε πως φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Κρίθηκε στην τελευταία φάση ή πιο σωστά στις δύο τελευταίες φάσεις εκατέρωθεν μία για εκείνους και μία για εμάς. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και εγώ προσωπικά με ηρεμία. Τι να κάνουμε. Έτσι είναι αυτά τα μας πρέπει να είσαι ψύχραιμος για να αφήσει την ομάδα να παίξει ήρεμα και να αποδώσει και καλύτερα».

πηγή sport fm

About m bonsu