Home / Πολιτική / Ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από ατασθαλίες σε ΕΡΤ και Ρ/Σ 9,84 εντοπίζουν οι ελεγκτές

Ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από ατασθαλίες σε ΕΡΤ και Ρ/Σ 9,84 εντοπίζουν οι ελεγκτές

Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό 9,84 την περίοδο 2001-2010, σύμφωνα τα πορίσματα των ελεγκτών.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», για την υπόθεση της ΕΡΤ παραπέμπεται, με βούλευμα, να δικαστεί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν.

Όσον αφορά την ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Θέμα εγείρεται και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων καθώς με βάση το βούλευμα,παράλληλα,είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας,αλλά και στελέχη εταιρειών που ωφελήθηκαν.

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών, προτείνει το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας κατά προσώπων που συμμετείχαν στο ΔΣ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας την περίοδο 2001-2010. Προτείνεται επίσης η δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις.

About totritomati