Home / Αθλητισμός / Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό!

Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό!

Πιο χαλαρή και από… προπόνηση ήταν για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Αρκαδικό, με τους «ερυθρόλευκους» να νικούν 89-44 ενόψει του ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Ως το καλύτερο… παυσίπονο για την οδυνηρή ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό ο Αρκαδικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, επικρατώντας 89-44 σε ένα ματς που δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό και ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού με την Αρμάνι, στο Μιλάνο, την Παρασκευή (30/10).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 20 πόντους, με τον Αγραβάνη να προσθέτει 17 και τον Στρόμπερι 13. Από τους Αρκάδες ξεχώρισε ο Φώτης Λαμπρόπουλος με 15 πόντους.

Εκτός δωδεκάδας για το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Απόντος του Μάντζαρη , ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Χάκετ στην αρχική του πεντάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν από νωρίς ένα προβάδισμα (11-5), ωστόσο έπαιζαν σχεδόν δύο… ταχύτητες κάτω στα πρώτα λεπτά. Αμυντικά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν καλή δουλειά έχοντας «θωρακίσει» τη ρακέτα τους, ενώ οι λύσεις στην επίθεση ήρθαν από τον εορτάζοντα Δημήτρη Αγραβάνη για το +11 (19-8). Ο Αρκαδικός από την άλλη, δεν έδειχνε να μπορεί να κοιτάξει στα ίσα την ομάδα του Πειραιά, η οποία έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 21-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για τους Αρκάδες και ακόμη πιο απλά για τους «ερυθρόλευκους». Η πολύ καλή άμυνα της ομάδας Πειραιά ανάγκαζε τους φιλοξενούμενους σε πολλά μακρινά άστοχα σουτ και με τον Λοτζέσκι από την άλλη να ερχόταν με… φόρα από τη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 18-0 (!) για το +28 (39-11). Η ομάδα του Καστρίτη σκόραρε μόνο με βολές, την ώρα που οι πρωταθλητές αύξαναν ολοένα και περισσότερο την υπέρ τους διαφορά -και μάλιστα με τον Στρόμπερι να είχε πάρει… φωτιά αυτή τη φορά- με την τιμή της να φτάνει στο +35 (50-15).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η διαφορά έφτασε στο μέγιστο +38 (53-15), όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ χαλαροί στην άμυνα με τον Αρκαδικό να πετυχαίνει στη συνέχεια 12 πόντους σε τέσσερα λεπτά (57-27). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε πολύ μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Πειραιά να συντηρεί την υπέρ της διαφορά πάνω από τους 30 πόντους και να τη διαμορφώνει στο +38 (71-33).

Παρά τις ριζικές αλλαγές που έκανε στην πεντάδα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Ολυμπιακός συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο και στην τέταρτη περίοδο, καθώς με ένα σερί 10-0 πήγε ακόμη και στο +48 (81-33). Όπως είναι φυσικό, τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους πρωταθλητές να φτάνουν στο ροζ φύλλο με το τελικό 89-44.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 50-15, 71-33, 89-44

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 5 (1), Πρίντεζης 2, Χάκετ 7, Χάντερ 9, Στρόμπερι 13 (3), Τσαϊρέλης, Τολιόπουλος, Αγραβάνης 17 (3), Λοτζέσκι 20 (4), Αθηναίου 7 (1).

Αρκαδικός (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 15, Βαν Όστρουμ 7 (1), Στεφανίδης 8, Μπράουν, Νουουτίνεν 5 (1), Καραμαλέγκος, Κοψαύτης 1, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 5 (1), Τζουγκαράκης 3, Σάντι, Σταματόπουλος.

About basilis progressive