Home / Βίντεο / Εύκαμπτο smartphone που φοριέται και σαν βραχιόλι από τη Lenovo

Εύκαμπτο smartphone που φοριέται και σαν βραχιόλι από τη Lenovo

Και tablet που λυγίζει στη μέση

Η κινεζική εταιρεία δίνει νέα προοπτική στην εξέλιξη των διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών

Ένα εύκαμπτο smartphone που λυγίζει και μπορεί να φορεθεί στον καρπό και ως βραχιόλι αποκάλυψε η Lenovo στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τα όσα λίγα ειπώθηκαν κατά τη στιγμή της παρουσίασης, πρόκειται για μια πρωτότυπη συσκευή, η οποία δίνει νέα προοπτική στην εξέλιξη των διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και ένα εύκαμπτο tablet, με οθόνη που λυγίζει στη μέση και ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα μεγάλο smartphone. Για τα αποκαλυπτήρια των εντυπωσιακών συσκευών η Lenovo επιστράτευσε την Μέγκαν Μακάρθι, γνωστή ιδιαίτερα στο αμερικανικό κοινό μέσω του YouTube.

Όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκε και το πρώτο smartphone που βασίζεται στο «Project Tango» της Google και υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augment Reality – AR) μέσω επίπεδων φορητών συσκευών. Το Phab 2 Pro ενσωματώνει οθόνη 6,4 ιντσών και ένα σύστημα από τέσσερις κάμερες και αισθητήρες για την ακριβή χαρτογράφηση του περιβάλλοντος χώρου.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, η Lenovo (που πριν από  δύο χρόνια εξαγόρασε τη Motorola από τη Google) παρουσίασε τα Moto Z και Moto Z force, δύο νέα premium smartphones τα οποία δέχονται ειδικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με τη Lenovo, «τα Motomods μεταμορφώνουν τα Moto Z σε αυτό που θέλει και χρειάζεται ο χρήστης». Ακολουθώντας τον δρόμο που έδειξε η LG με το G5 και τη σειρά των modules που το συνοδεύουν, η κινεζική εταιρεία θα κυκλοφορήσει διάφορα πρόσθετα αξεσουάρ που κουμπώνουν μέσω μαγνητικής επαφής στο πίσω μέρος της συσκευής: Ένα ηχείο σε συνεργασία με τη JBL, έναν μίνι βιντεοπροβολέα και μία έξτρα μπαταρία θα είναι για αρχή διαθέσιμα, με τη Lenovo να θέλει να δημιουργήσει ένα νέο οικοσύστημα περιφερειακών.

Το Μoto Z έχει πάχος 5,2 χιλιοστά, οθόνη 5,5 ιντσών Quad HD AMOLED και «φοράει» τον Snapdragon 820 υποστηριζόμενο από 4 Gb RAM. Η έκδοση force έχει ενισχυμένο πλαίσιο και μεγαλύτερη μπαταρία, 3.500 mAh, η οποία μπορεί να φορτιστεί στο 50% μέσα σε 20 λεπτά.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis