Home / Πολιτική / «Εχουμε αλλαγή Κυβέρνησης και όχι καθεστώτος»

«Εχουμε αλλαγή Κυβέρνησης και όχι καθεστώτος»

Ζήτημα διατάραξης εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος θέτει η αποσταθεροποίηση του νομίσματος δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής»

ο αναπληρωτής  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πολιτικό τους μέλλον, ο κ.Πανούσης απαντά: «Κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς. Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στο λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις».

Ο κ. Πανούσης, απαντώντας στο Βήμα για το ενδεχόμενο κάποιοι να επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής, λέει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».

«Συμφωνούμε με τα όσα αναφέρει για τις ευθύνες Βαρουφάκη, ο Υπουργός κ.Γιάννης Πανούσης. Ας φροντίσει όμως ο καθηγητής κ. Πανούσης να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, για τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού, αυτού που έδωσε την εντολή για τα παιγνίδια με το νόμισμα και την οικονομία. Εκτός και αν ο κ. Τσιπρας θεωρεί ως σαχλαμάρα και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, η οποία κατά τον κ Πανούση απειλήθηκε», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Πανούση στο «Βήμα της Κυριακής»

About totritomati