Home / Οικονομία / Ευ. Αποστόλου: Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να μειωθούν οι επιπτώσεις για τους αγρότες

Ευ. Αποστόλου: Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να μειωθούν οι επιπτώσεις για τους αγρότες

Προσπάθεια να βελτιωθούν και να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες, καταβάλλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” είπε ότι θα χρειαστεί η χώρα να πιει «το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας» στεκόμενος ιδιαίτερα στην εξασφάλιση ποσού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από χρηματοδότηση της Ευρώπης για τα αγροτικά θέματα.

«Αυτό ήταν το σοβαρότερο πράγμα που έπρεπε να σκεφτούμε και να λάβουμε υπόψη μας για τη συμφωνία» σημείωσε. Αναγνώρισε ότι το δυσκολότερο τμήμα της συμφωνίας για τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό, καθώς αυξάνονται οι εισφορές, από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του, στα 1.540 ευρώ σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ βασικό το στοιχείο της τετραετούς προσαρμογής δεδομένου, όπως είπε, σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως αυτή που αναμένεται, οι επιπτώσεις θα είναι πιο ήπιες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati