Home / Ειδήσεις / «Ευρωπαϊκές λύσεις για το χρέος να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι»

«Ευρωπαϊκές λύσεις για το χρέος να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι»

«Υπάρχει πολλή υποκρισία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ευρώπη τη φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τομά Πικετί, ο πλέον πολυσυζητημένος αριστερός οικονομολόγος της σύγχρονης εποχής.

«Από τη μια λένε ότι οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους και από την άλλη οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες με χαρά δέχονται κεφάλαια και ομόλογα ελληνικής προέλευσης χωρίς να αποστέλλουν τις απαραίτητες πληροφορίες στις ελληνικές αρχές ώστε να τις βοηθήσουν να τα φορολογήσουν» αναφέρει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και προσθέτει: «Ακόμα και η Γαλλία και η Γερμανία δεν τα καταφέρνουν να φορολογήσουν όπως θα έπρεπε τις μεγάλες πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, που ξεφεύγουν στο Λουξεμβούργο. Πως περιμένουμε λοιπόν να το κάνει η Ελλάδα εντελώς μόνη;»
Είναι σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο τραπέζι ευρωπαϊκές λύσεις για το χρέος γιατί αλλιώς δεν θα είναι εύκολο να ενωθούν όλες οι χώρες, υπογράμμισε ο Τ. Πικετί, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει περισσότερο εμφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά και άλλες χώρες».

πηγή απε μπε

About m bonsu