Home / Αστυνομικά / Ετοιμάζουν την εκκένωση της Ειδομένης – Βήμα βήμα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ετοιμάζουν την εκκένωση της Ειδομένης – Βήμα βήμα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης από μετανάστες και πρόσφυγες.
Η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που θα είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν μέχρι τα σύνορα.

Στην Ειδομένη θα φτάσουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν απομακρυνθεί οι αλληλέγγυοι και όσοι δεν έχουν κάποια δουλειά στο σημείο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναχωρούν σήμερα από την Αττική 17 διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΑΤ. Παράλληλα, αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις και στα κέντρα φιλοξενίας επειδή υπάρχει ο φόβος ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης πάνω από την Ειδομένη θα πετούν δύο ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας τα οποία θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 8.500 άτομα θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να μην υπάρξουν σκηνές βίας και να γίνει προσπάθεια να αποφεύγονται οι εντάσεις. Ωστόσο παραμένει ο προβληματισμός εάν οι θέσεις στις ήδη υπάρχουσες δομές είναι επαρκείς για να φιλοξενήσουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Απομακρύνουν τους δημοσιογράφους

Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την επιχείρηση εκκένωσης, καθώς έχει δοθεί να απομακρυνθούν από το χώρο σε σημείο όπου δεν θα υπάρχει καμία οπτική επαφή με όσα θα συμβούν στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών μόλις ξεκινήση η επιχείρηση της αστυνομίας.

Πηγή: iefimerida.gr

About Vassilis Batzis