Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ερυθρόλευκος τυφώνας σάρωσε τη Ντιναμό και στέλνει το Θρύλο πιο κοντά στους «16»

Ερυθρόλευκος τυφώνας σάρωσε τη Ντιναμό και στέλνει το Θρύλο πιο κοντά στους «16»

Επίδειξη δύναμης και αυτοσυγκέντρωσης από τους παίχτες του Σίλβα – Ο Ολυμπιακός πλέον ισοβαθμεί με την Μπάγερν στην κορυφή του ομίλου – Στα πόδια των ερυθρολεύκων η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Πριν από δεκαπέντε ημέρες δεν μάσησε στο Λονδίνο! Θα το έκανε στο Ζάγκρεμπ; Όχι. Δεν μπορούσε να συμβεί αυτό! Και έτσι το τέλος του αγώνα με την Ντινάμο βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 1-0 με έναν τεράστιο πρωταγωνιστή!

Τον Ιντέγε! Ο Νιγηριανός επιθετικός με μια ΓΚΟΛΑΡΑ στο 79ο λεπτό από αρκετά δύσκολη θέση έδωσε το προβάδισμα και –τελικά- τη νίκη στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι ό,τι δεν μπόρεσαν στο «σπίτι» τους το έχουν πετύχει στις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχουν ακολουθήσει.

Δύο δοκάρια είχαν οι Κροάτες, το δεύτερο από αυτά στην προηγούμενη φάση του τέρματος του Ιντέγε.

Ο Ολυμπιακός πλέον, με το διπλό αυτό συγκατοικεί με την Μπάγερν (η οποία ηττήθηκε στο Λονδίνο) στην πρώτη θέση του ομίλου.

Πετυχημένη… συνταγή δεν αλλάζει. Έτσι και ο Μάρκο Σίλβα προσπάθησε να διατηρήσει όσους περισσότερους παίκτες από τον θρίαμβο στο Λονδίνο και στο Ζάγκρεμπ. Η επιλογή του Μιλιβόγιεβιτς στο αρχικό σχήμα ήταν άκρως λογική, καθώς ο Καμπιάσο ήταν τραυματίας. Όμοια και η απουσία του Σαλίνο από τις αρχικές επιλογές, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να τον κρατήσει «φρέσκο» για να έχει και μια επιλογή για την μεσαία γραμμή στον πάγκο.

Αντίστοιχα και στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός είχε την ίδια τακτική. Καλός αμυντικά με πρόθεση να χτυπήσει την Ντινάμο στην αντεπίθεση. Φυσικά η πίεση που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι δεν έφτασε τον… βαθμό του αγώνα με την Άρσεναλ.

Πάντως οι κροάτες προσπάθησαν. Από την έναρξη του αγώνα και στα πρώτα του λεπτά είχαν την πρωτοβουλία και με τον «αέρα» του γηπεδούχου πίεσαν τους ερυθρόλευκους. Ωστόσο, η μεγάλη φάση για τους παίκτες της Ντινάμο δεν ήρθε με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να καταφέρνουν να βγάζουν την μπάλα από την περιοχή τους.

Σιγά – σιγά οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, μετά και από τις παρατηρήσεις του, ανέβηκαν και κράτησαν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους. Με τη σειρά τους προσπάθησαν να οργανώσουν επιθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Εντουάρντο. Κλασική ευκαιρία δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» αλλά τον τερματοφύλακα της Ντινάμο τον… ίδρωσαν. Ειδικά στη φάση του 32ου λεπτού όταν ο Μασουακού έκανε το σουτ, με τη μπάλα να παίρνει φάλτσα αλλά τελικά να διώχνει με δυσκολία ο Εντουάρντο.

Αντίθετα με το πρώτο 45λεπτο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου και οι δύο ομάδες είχαν ήδη από μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 52ο η Ντινάμο κυκλοφόρησε την μπάλα όμορφα, οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν το γλίστρημα του Μασουακού και έχοντας παίκτη παραπάνω έφτασαν στη μεγάλη περιοχή με τον Χότζιτς να κάνει το σουτ και τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως και ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη του ευκαιρία. Ο Ομάρ άρχισε την αντεπίθεση και έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής της Ντινάμο. Εκεί ο Ιντέγε όμως με την προβολή που έκανε δεν μπόρεσε να σημαδέψει καλά.

Η είσοδος του Πιάτσα στον αγωνιστικό χώρο έδειξε προς στιγμή να ανεβάζει αγωνιστικά τους Κροάτες. Ωστόσο ο Ολυμπιακός γρήγορα και εύκολα ισορρόπησε και με καλή κυκλοφορία έφτανε εύκολα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ντινάμο. Δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ αλλά χωρίς την κλασική ευκαιρία. Κάπου εκεί οι Κροάτες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, όταν ο Ρογκ στο σουτ που έκανε στο 77ο λεπτό είδε την μπάλα σιγά – σιγά να χτυπά στο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο δοκάρι έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός απάντησε. Αλλά αυτή την φορά με καλύτερο τρόπο! Στο 79ο λεπτό ο Ιντέγε μπήκε μόνος του στην περιοχή της Ντινάμο και από αρκετά πλάγια θέση έχοντας μπροστά τον τερματοφύλακα αλλά και αμυντικό πλάσαρε πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ντινάμο προσπάθησε να απαντήσει. Ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στον αγώνα τους Ντα Κόστα και Σαλίνο. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν… αναίμακτα και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή 1-0.

Ιντέγε: «Το αφιερώνω και στον εαυτό μου»

Πανευτυχής ήταν ο Μπράουν Ιντέγε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Κροατία επί της Ντίναμο και το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε, τονίζοντας τη χαρά του για το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι στην Κροατία: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα σήμερα. Ήταν δύσκολο για εμάς να παίξουμε σ’ αυτό το γήπεδο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καταφέραμε να σκοράρουμε την καλύτερη στιγμή στο ματς και πλέον είμαστε πρώτοι στον όμιλο μαζί με την Μπάγερν. Θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το γκολ που πέτυχε: «Το χάρηκα πολύ. Είδα τον Πάρντο να πασάρει και έτρεξα να προλάβω την μπάλα. Έχασα ένα εύκολο και έβαλα το δύσκολο γκολ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι. Ξέραμε απ’ την αρχή ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να δείξουμε ίδια προσοχή και αυτοπεποίθηση μέχρι το τέλος».

Για το πόσο το χάρηκε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα, αλλά και στον εαυτό μου. Η ζωή μου είναι μια μεγάλη ιστορία, πολύπλοκη. Χαίρομαι το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Αφιερώνω και σε εμένα αυτή τη νίκη».

Μάμιτς: «Δεν μας δόθηκε πέναλτι στο τέλος»

Παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό έκανε ο Ζόραν Μίμιτς. Ο προπονητής της Ντιναμό ζητά πέναλτι στο νήμα της αναμέτρησης, σε μια φάση που βέβαια δεν υπάρχει παράβαση…

Από ‘κει και πέρα ο κόουτς των Κροατών δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του κι απέδωσε την ήττα στην «ατυχία» της ομάδας του, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις αρκετές ευκαιρίες της.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίξαμε καλά, είχαμε αρκετές φάσεις, αλλά δεν σκοράραμε και έτσι χάσαμε… Ο Ολυμπιακός σκόραρε μια φορά από δικό μας λάθος. Απ’ τη μία είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια και την απόδοση των παικτών μου, αλλά απ’ την άλλη είμαι λυπημένος για το αποτέλεσμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζονται πέντε διαιτητές αν δεν παίρνουν σωστές αποφάσεις. Στη τελευταία φάση δεν μας έδωσε πέναλτι ο διαιτητής (σ.σ. σε χέρι του Μιλιβόγεβιτς όπου βέβαια δεν υπάρχει παράβαση…)». Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο, όπως φάνηκε και σήμερα, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος». είπε στην κάμερα του OTE TV.

Μάρκο Σίλβα: «Χαρούμενοι για τη νίκη, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον»

Χαρούμενος από τη νίκη και από τη θέση που έχει αυτή τη στιγμή στον όμιλό του στο Champions League, δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε ότι γνώριζε αυτός και οι παίκτες του το πολύ δύσκολο έργο που θα έχουν μέσα στο Ζάγκρεμπ και πρόσθεσε ότι πλέον κοιτούν τη συνέχεια του ομίλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα:

«Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον του ομίλου. Είμαστε ικανοποιημένοι και από τη νίκη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι και από τη θέση μας στον όμιλο. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο και στο επόμενα ματς θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το καλύτερο σε αυτό τον όμιλο».

Τα σενάρια για την πρόκριση στους «16»

Το τέλος της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League βρίσκει τον Ολυμπιακό σε θέση… πρόκρισης! Οι «ερυθρόλευκοι» με τα δύο σπουδαία διπλά σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ είναι σε θέση ισχύος! Τι πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής;

Λαμβάνουμε ως δεδομένο την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο, που αποτελεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε το εκπληκτικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση και το ότι υπάρχει πιθανότητα οι Βαυαροί να είναι βαθμολογικά… σχεδόν αδιάφοροι την προτελευταία αγωνιστική, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα!

Με νίκη απέναντι στην Ντιναμό και και ισοπαλία με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Σίλβα φτάνει τους 10 βαθμούς και… κλειδώνει πρόκριση. Κι αυτό γιατί το μάξιμουμ των βαθμών που μπορούν να συγκεντρώσουν οι «Κανονιέρηδες» σε αυτό το σενάριο είναι 10, αλλά ο Ολυμπιακός θα τους «έχει» στην ισοβαθμία.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός χάσει από την Άρσεναλ και νικήσει την Ντιναμό, θα μείνει στους εννιά βαθμούς. Αν συμβεί αυτό, θα παίξει ρόλο το σκορ της ήττας. Αν το ματς έρθει 1-2 ή 0-1, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Αν χάσουν όμως 0-2, για παράδειγμα, τότε μένουν πίσω, καθώς το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης στα μεταξύ τους προϋποθέτει ίδια διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση που νικήσει η Άρσεναλ με 2-3, όπως νίκησαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ματς, μετράει 1) η συνολική διαφορά τερμάτων και 2) η καλύτερη επίθεση στον όμιλο.

Φυσικά, αυτό το δεδομένο αλλάζει σε περίπτωση που οι Λονδρέζοι κάνουν διπλό στο Μόναχο την επόμενη αγωνιστική. Το πρόγραμμα βολεύει τους «ερυθρόλευκους», καθώς η ομάδα του Γκουαρδιόλα θέλει μόνο νίκη.

Ουσιαστικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αρκεί την επόμενη αγωνιστική να πάρει την εντός έδρας νίκη στο ματς-κλειδί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια να μπει στην τελική ευθεία μεταφέροντας το άγχος στους συνδιεκδικητές του!

About admin