Home / Ελλάδα / Επιχειρηματικά deals με φόντο τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Επιχειρηματικά deals με φόντο τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Η συμφωνία για την Νίκας δείχνει τον δρόμο

Αθήνα
Ο χορός των επιχειρηματικών deal μόλις άρχισε στην ελληνική αγορά με φόντο τις αναδιαρθρώσεις των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η ανακοίνωση της συμφωνίας την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στο επενδυτικό σχήμα των εταιρειών Chipita – Impala Invest με τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank για την απόκτηση της αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. Νίκας και την παράλληλη αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεών της, είναι η αρχή όσων αναμένεται να συμβούν το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα στελέχη της αγοράς συνδέουν επιχειρηματικές κινήσεις που θα δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με προσπάθεια για αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων με κόκκινα δάνεια πριν μπουν δυναμικά στην ελληνική αγορά τα ξένα funds, ενώ το κλίμα των ανακατατάξεων δείχνει και η αλλαγή στον χάρτη των σούπερ μάρκετ.

Yστερα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται κατά 50% από τη βιομηχανία τροφίμων Chipita, συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου, και κατά 50% από την επενδυτική εταιρεία Impala Invest BV, του ομίλου Βιντζηλαίου, αποκτά τον έλεγχο της ιστορικής βιομηχανίας αλλαντικών Π.Γ. Νίκας.
Η συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα εποχή τόσο για την ίδια την αλλαντοβιομηχανία όσο και συνολικά για τον κλάδο των αλλαντικών.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis