Home / Διεθνή / Επιχειρήσεις εξάρθρωσης ισλαμιστών της isis σε Ιταλία , Βρετανία , Νορβηγία

Επιχειρήσεις εξάρθρωσης ισλαμιστών της isis σε Ιταλία , Βρετανία , Νορβηγία

Πυρήνες δικτύου ισλαμιστών στην Ιταλία, στη Βρετανία και στη Νορβηγία εξαρθρώθηκαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στις τρεις χώρες.

Το δίκτυο είχε στηθεί γύρω από μουλά που βρίσκεται φυλακισμένος στη Νορβηγία και στρατολογούσε μαχητές που έστελνε στη Συρία και στο Ιράκ για να πολεμήσουν με την ISIS.

Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, που βαρύνονται με κατηγορίες συμμετοχής σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση. Οι ιταλικές αρχές μιλούν για συνολικό αριθμό ενταλμάτων σε βάρος 17 ατόμων, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων είχε σκοτωθεί πέρυσι στο Ιράκ.

Ο ιδεολογικός ταγός του δικτύου, ο μουλάς Νατζμουντίν Φαράτζ Αχμάντ (γνωστός επίσης ως «μουλάς Κρεκάρ»), ήταν αρχηγός της παλιότερης ομάδας κούρδων του Ιράκ «Ανσάρ αλ Ισλάμ» το οποίο πρόσφατα προσχώρησε στην ISIS.

Έχοντας ήδη φυλακιστεί τον περασμένο στη Νορβηγία για υποκίνηση σε βία. Είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα φέτος μετά από τρία χρόνια για ξεχωριστή υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αχμάντ είχε δημιουργήσει πρόσφατα νέο δίκτυο μετά τη διάλυση του «Ανσάρ αλ Ισλάμ», το Ράουτι Σαξ, το οποίο είχε δραστηριότητα κυρίως μέσω Διαδικτύου για την στρατολόγηση μαχητών.

Σύμφωνα με τις εθνικές Αρχές που συμμετείχαν στην εξάρθρωση του δικτύου, δεν έχει διαπιστωθεί σχέδιο διενέργειας επιθέσεων εντός των τριών χωρών.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500038975#ref=latestarticles

About basilis progressive