Home / Πολιτική / Επιτροπή αγώνα για το «ναι» συγκρότησε ο Σαμαράς

Επιτροπή αγώνα για το «ναι» συγκρότησε ο Σαμαράς

Επιτροπή εκλογικού αγώνα υπέρ του «ναι» συγκρότησε η ΝΔ με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε σε τηλεοπτικό του μήνυμα με μελανά χρώματα ένα ενδεχόμενο «όχι» λέγοντας πως θα σημάνει ανυπολόγιστη καταστροφή και για πολλά χρόνια.
Η Εθνική Επιτροπή Στήριξης για το «ναι» στο δημοψήφισμα­­ συμμετέχουν επίσης οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μενέλαος Δασκαλάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Επαμεινώνδας Λεκέας, Εύαγγελος Μεϊμαράκης και Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι η υπογραφή ή μη της συμφωνίας αλλά το δίλημμα είναι πλέον «ναι» ή «όχι» στο ευρώ και στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «αυτό διαμήνυσαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης, ακόμα και οι σοσιαλιστές ηγέτες Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ένα «όχι» θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται συντάξεις και μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, καθώς αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, θα χαθούν τα ΕΣΠΑ και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης, είπε πως αν επικρατούσε το «όχι» «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων, και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή».

«Το ‘όχι’ θα ήταν, επομένως, ανυπολόγιστη καταστροφή. Και για πολλά πολλά χρόνια. Το ‘ναι’, αντίθετα, θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη. Και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά. Ο καλύτερος τρόπος για να μην μας εκβιάζει κανείς, είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην έχουμε ελλείμματα, να μην έχουμε ανάγκη από πρόσθετα δανεικά. Να μειώσουμε το τεράστιο δαπανηρό κράτος και να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, σημείωσε επίσης.

«Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ‘ναι’ την επόμενη Κυριακή, ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες», κατέληξε.

About totritomati