Home / Ειδήσεις / Επιτέλους, βρέθηκε το μυστικό: Να πώς θα κερδίσετε στο Pac-Man

Επιτέλους, βρέθηκε το μυστικό: Να πώς θα κερδίσετε στο Pac-Man

Ποιος δεν έχει παίξει Pac-Man; Ποιος δεν έχει βάλει σκοπό να «φάει» όλες τις τελίτσες χωρίς να τον «φάνε» πρώτα τα τέσσερα χρωματιστά φαντασματάκια; Ποιος δεν έχει παίξει τόσες ώρες ώστε να το βλέπουν στον ύπνο τους; Τριάντα έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του διάσημου παιχνιδιού, έρχεται ένα νέο στοιχείο στην επιφάνεια, που οι φανατικοί gamers θα εκτιμήσουν σίγουρα.

Ο Chad Birch, gamer και προγραμματιστής έχει γράψει ένα άρθρο στο GameInternals με τίτλο «Understanding Pac-Man Ghost Behavior», στο οποίο εξηγεί ότι τα τέσσερα φαντάσματα του παιχνιδιού, όχι μόνο ακολουθούν ένα μοτίβο από κινήσεις, αλλά έχουν και διαφορετικές προσωπικότητες που βασίζονται σε κανόνες.

Το κόκκινο φάντασμα: Shadow/Blinky
Θα βρίσκεται πάντα από πίσω σου και στοχεύει να βρίσκεται στην ίδια γραμμή και τετράγωνο που βρίσκεσαι και εσύ. Ανάλογα με το επίπεδο που έχεις φτάσει, έχει και 5% μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το μπλε φάντασμα: Bashful/Fickle
Είναι ύπουλο γιατί είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τις κινήσεις του, οι οποίες καθορίζονται τόσο από το που πηγαίνει ο pac-man, όσο και από την κατεύθυνση που έχει το κόκκινο φάντασμα. Αυτό σημαίνει ότι αν το κόκκινο φάντασμα βρίσκεται κοντά σου, το μπλε φάντασμα θα αρχίσει να κινείται προς τις κουκκίδες που βρίσκονται μπροστά σου.

Το ροζ φάντασμα: Speedy/Ambusher
Είναι πιο εύκολο να προβλέψεις τις κινήσεις του γιατί στοχεύει πάντα στις 4 μπροστινές κουκίδες από τον pac-man

Το πορτοκαλί φάντασμα: Pokey/Ignorant
Μη σας ξεγελούν οι φαινομενικά άκυρες κινήσεις που κάνει, γιατί έχει σχέδιο! Εάν ο pac-man βρίσκεται 8 κουκκίδες μπροστά του, θα αρχίσει να κινείται σε αυτή την περιοχή από την κάτω αριστερά πλευρά, ενώ εάν είναι πάνω από 8 κουκκίδες μακριά, θα πάει κατευθείαν πάνω του.

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis