Home / Ειδήσεις / Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ δρομολογεί στην Ελλάδα η British American Tobacco

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ δρομολογεί στην Ελλάδα η British American Tobacco

Συνάντηση με τον Ν.Παππά

Αθήνα
Η στρατηγική απόφαση της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του επικεφαλής της εταιρείας με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΑΤ Hellas, Τζιανπιέρο Πατσανέζε, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.), οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΒΑΤ ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά.

Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει το Μάρτιο, στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Επενδυτικός Σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας, Θάνος Νιφόρος και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis