Home / Ελλάδα / Επεισόδια με μετανάστες στην Κω

Επεισόδια με μετανάστες στην Κω

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, αναχώρησαν εσπευσμένα από την Αθήνα για την Κω, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς το πρωί η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί με ταχύτατο ρυθμό, φάνηκε ότι ξέφευγε από τον έλεγχο.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση, και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.

Το πρωί δημιουργήθηκε ένταση έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κω και τους δρόμους της πόλης, καθώς εκατοντάδες αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, απαιτούσαν να μπουν στο κτίριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφά τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο, στο οποίο τους υποδείχτηκε να συγκεντρωθούν ώστε να μπει μια τάξη και να επισπευτεί η ταυτοποίηση, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια για αναχώρηση.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση ακόμα και πυροσβεστήρων για να απωθήσουν τους μετανάστες Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του κόσμου, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για τη χώρα, σε συνδυασμό και με το χτεσινό περιστατικό, στο οποίο αστυνομικός χαστούκισε παράτυπο μετανάστη.

About totritomati