Home / Επιχειρήσεις / Επέστρεψε στα κέρδη η Παπαστράτος

Επέστρεψε στα κέρδη η Παπαστράτος

Σε κερδοφόρο τροχιά επέστρεψε η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος κατά τη χρήση 2014. Συγκεκριμένα, εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 4,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 13,8 εκατ. ευρώ το 2013.

Με τον κύκλο εργασιών (μετά φόρου) στα 1,3 δισ. ευρώ, σταθερό σε σχέση με το 2013, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 202,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 25% λόγω της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών.

«Η Παπαστράτος επιστρέφει στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2009, οπότε και ξεκίνησε η τεράστια μείωση της νόμιμης αγοράς καπνικών προϊόντων, που έχει ξεπεράσει το 50% μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης του κλάδου και της επακόλουθης αύξησης του λαθρεμπορίου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το 2014, η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα διεύρυνε το εξαγωγικό της έργο τόσο με τη μεταφορά παραγωγής στην Ελλάδα για την κάλυψη αναγκών 30 αγορών παγκοσμίως, όσο και με τη μετατροπή των αποθηκών της στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης και εξαγωγών ανατολικών καπνών για περισσότερα από 10 εργοστάσια της μητρικής Philip Morris International.

«Τα κερδοφόρα αποτελέσματα του 2014 μας χαροποιούν ιδιαίτερα και δικαιώνουν την απόφασή μας να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ενισχύοντας το εργοστάσιο, διατηρώντας τις δεσμεύσεις μας προς τους εργαζόμενούς μας και υποστηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

 

 


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/963573/epestrepse-sta-kerdi-i-papastratos

About admin