Home / Αθλητισμός / Επέστρεψαν στην Αθήνα Γιαννιώτης και Αραούζου

Επέστρεψαν στην Αθήνα Γιαννιώτης και Αραούζου

Έστω και με καθυστέρηση αρκετών ωρών (αφού χάθηκε η ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα και χρειάστηκε να περιμένουν για την επόμενη πτήση), επέστρεψαν το μεσημέρι στην Αθήνα από το Καζάν οι ελληνικές αποστολές της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, των καταδύσεων και της συγχρονισμένης κολύμβησης, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Τους αθλητές και τους συνοδούς τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, και ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας.

Κεντρικά πρόσωπα στην επιστροφή της αποστολής ήταν φυσικά ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλυ Αραούζου, οι οποίοι επέστρεψαν από το Καζάν με μετάλλια, αλλά και με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Είμαι πανευτυχής για ακόμη ένα μετάλλιο που σημαδεύει την καριέρα μου και που έφερε μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα τελειώσω την καριέρα μου με μια Ολυμπιάδα, την 5η συνεχόμενη φορά για εμένα, είναι εξαιρετικό κίνητρο και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και την επόμενη χρονιά. Βέβαια, μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο, είναι αυτό που ονειρεύομαι, αλλά χωρίς άγχος θα παλέψω για ό,τι καλύτερο. Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα είναι κοντά μας, όσοι μας στηρίζουν πάντα, ώστε να εχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση», επισήμανε ο Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ.

Από την πλευρά της η Κέλυ Αραούζου, η οποία ήταν δεύτερη στα 5χλμ. και όγδοη στο 10άρι, παίρνοντας κι αυτή την πρόκριση για το Ρίο, δήλωσε: «Έδωσα στα 5χλμ. το 200% των δυνάμεών μου και των δυνατοτήτων μου. Με ενδιέφερε πολύ αυτή η κούρσα για το μετάλλιο. Αυτή η κούρσα με έφερε εξουθενωμένη στο ομαδικό και δε μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από την πλευρά μου, ώστε να έρθει η διάκριση. Η περιπέτεια του Ρίο ξεκινά το Σεπτέμβρη και έχουμε ήδη το μυαλό μας εκεί». Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ξέχασε και τους συναθλητές της στην κλασική κολύμβηση, που άρχισαν από σήμερα την προσπάθειά τους στο Καζάν: «Είμαι πολύ σίγουρη για τους Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν πολλά παιδιά με δυνατότητες και εστιάζω την προσοχή μου στον Κριστιάν Γκολομέεβ, που έχει πιθανότητες για κάτι πολύ καλό».

About totritomati