Home / Αυτοκίνητο / Εξελίξεις με την Mazda στην Ελλάδα. Πότε ξεκινούν πάλι οι πωλήσεις, νέα ως προς το service. #Mazda

Εξελίξεις με την Mazda στην Ελλάδα. Πότε ξεκινούν πάλι οι πωλήσεις, νέα ως προς το service. #Mazda

Για όσους ασχολούνται με το αυτοκίνητο (και είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες) γνωρίζουν πως η Mazda στην Ελλάδα δεν δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα των πωλήσεων. Η αίτηση πτώχευσης της πρώην εισαγωγικής εταιρείας (του επιχειρηματία κ. Κορτέση) οδήγησε στην σημερινή κατάσταση και έτσι τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας δεν εισάγονται…

Σχεδόν 100.000 Mazda κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Εδώ και ένα περίπου χρόνο αποκαταστάθηκε το θέμα που είχε προκύψει με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Mazda οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στον αέρα ενώ πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν σε ποιο πιστοποιημένο συνεργείο να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους. Τελικά βρέθηκε λύση καθώς στήθηκε από την αρχή το κομμάτι του service – after sales με 26 επίσημους επισκευαστές να δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα. Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των οχημάτων Mazda που κυκλοφορούν αγγίζει τις 100.000, και ήταν λογικό να βρεθεί λύση στο πολύ σημαντικό κομμάτι του after sales.

mazda 2

Ποθητά και σύγχρονα μοντέλα
Με τα σημεία επισκευής αυτοκινήτων να έχουν βρεθεί και να λειτουργούν κανονικά, απορία παραμένει το τι θα γίνει με τις πωλήσεις. Η Mazda διαθέτει στη γκάμα της καινούργια μοντέλα, κινητήρες λογικής downsizing (μικρή χωρητικότητα, μεγάλη ιπποδύναμη) αλλά ακόμα δεν μπορούν να πουληθούν στην Ελλάδα παρά μόνο αν το εισάγει κανείς μόνος του, από το εξωτερικό.

Η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν και πάλι οι πωλήσεις θα εξαρτηθεί από τις… πολιτικές εξελίξεις

Αν και η Mazda έχει σταματήσει την δραστηριότητα της στο κομμάτι των πωλήσεων το κοινό που έχει παραμένει πιστό. Είναι γνωστό άλλωστε η αγάπη των Ελλήνων για την μάρκα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γίνονται προσπάθειες από την Mazda να επιστρέψει πολύ δυνατή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πωλήσεις είχαν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. Ωστόσο οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας πάγωσαν το project… Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πάγωσε και η σκέψη για να ξεκινήσουν στο μέλλον.

3

Τι λέει το ρεπορτάζ…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, τον επόμενο μήνα (λίγο μετά τις εκλογές) θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις προκειμένου να συζητηθεί το θέμα επανέναρξης λειτουργίας της Mazda στο κομμάτι των πωλήσεων. Με λίγα λόγια, αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι θετικές τότε η Mazda θα ξεκινήσει και πάλι την δραστηριότητά της εντός συνόρων, ίσως και τον Απρίλιο του 2016 (οριακά ίσως). Για να γίνει αυτό θα συσταθεί μία εταιρεία – παράρτημα της Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα δημιουργηθεί μία ομάδα που θα τρέχει το project.

Είναι ξεκάθαρο πάντως πως οι πολιτικές εξελίξεις έχουν φρενάρει τα πάντα και έχουν επηρεάσει την επαναλειτουργία της Mazda στην Ελλάδα στο κομμάτι των πωλήσεων. Η απάντηση για το μέλλον της θα δοθεί σε λίγες εβδομάδες και ευελπιστούμε να είναι θετική…

Σε ένα περίπου μήνα θα ξέρουμε τις προθέσεις της Mazda για την Ελλάδα

Mazda 3 hatchback

Mazda 3 hatchback

Mazda 6

Mazda 6

Αν το χρονοδιάγραμμα ακολουθηθεί τότε θα δούμε το νέο MX-5 στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016

Αν το χρονοδιάγραμμα ακολουθηθεί τότε θα δούμε το νέο MX-5 στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016

το CX-3 ακόμα δεν εισάγεται..

το CX-3 ακόμα δεν εισάγεται..

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr/automoto

About gus_maverick