Home / Ελλάδα / Εξαπατούσαν με διαδικτυακές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων

Εξαπατούσαν με διαδικτυακές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων

Αθήνα
Έξι περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης από 41χρονη και 35χρονο Πακιστανό ήρθαν στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε, οι δράστες εξαπατούσαν κατ’ εξακολούθηση ανυποψίαστους πολίτες, αναρτώντας αγγελίες για πώληση οχημάτων μέσω διαδικτυακών σελίδων. Ειδικότερα, αναρτούσαν σε διάφορους ιστότοπους αγγελίες πώλησης εικονικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και στη συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψηφιακή έρευνα και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, καθώς και με τη συγκεκριμένη Τράπεζα.

Από την αστυνομική και ψηφιακή αυτή έρευνα και τις απαντήσεις των παρόχων και του Τραπεζικού Ιδρύματος, προέκυψε η εμπλοκή των δύο αυτών ατόμων στην υπόθεση.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της 41χρονης στην Κόρινθο, όπου ταυτοποιηθηκε η παράνομη δράση της. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κάρτες sim, κάρτα microSD, δύο κινητά τηλέφωνα, Tablet, δύο κάρτες με τους κωδικούς PIN και PUK εκ των οποίων η μία ανήκει σε μία από τις πέντε κάρτες sim που βρέθηκαν, καθώς και 1.400 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα αυτά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, για απάτη μέσω Διαδικτύου, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Αστυνομία αναζητά τον 35χρονο (πληροφορίες τον ήθελαν στην Κω), ενώ ερευνά πιθανή συμμετοχή των δύο δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Newsroom ΔΟΛ

About admin