Home / Κόσμος / Εξαιρετική ιδέα: Τσάντες φτιαγμένες από δέρμα φρούτων και λαχανικών αντί για ζώων! [photos-video]

Εξαιρετική ιδέα: Τσάντες φτιαγμένες από δέρμα φρούτων και λαχανικών αντί για ζώων! [photos-video]

Μία ομάδα φοιτητών-σχεδιαστών από τη Willem de Kooning Academie στο Ρότερνταμ, φτιάχνει τσάντες από το δέρμα των φρούτων και των λαχανικών, το fruitleather.

fruitleather

Οι φοιτητές με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δώσουν μία λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα του Ρότερνταμ, το οποίο είναι τα τρόφιμα που “περισσεύουν” και καταλήγουν στα σκουπίδια.

δέρμα από φρούτα

Για να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα, αρκεί να αναλογιστεί ότι σε μία μόνο μέρα, σε μια από τις υπαίθριες αγορές του Ρότερνταμ, οι πωλητές πετούν, περίπου, 3500 κιλά φρούτα και λαχανικά.

Η ομάδα των φοιτητών δεν βλέπει το φαγητό ως σκουπίδι, αλλά ως ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Οι τσάντες που δημιουργούν, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια από τις λύσεις στο πρόβλημα.

τσάντες από δέρμα φρούτων

Όπως δηλώνει η ομάδα στο site της, εμπνεύστηκε από τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι σεφ “για να δημιουργήσουν υπέροχα πιάτα”. Αφού το κάνουν αυτοί, γιατί όχι και εμείς, σκέφτηκαν οι φοιτητές και ιδού το αποτέλεσμα.

τσάντες από δέρμα φρούτων

“Το fruitleather που παράγεται από τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας διάφορα προϊόντα”, εξηγεί η ομάδα. “Η τσάντα δείχνει την ποιότητα και τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει το δέρμα φρούτων ως υλικό”.

δέρμα από φρούτα και λαχανικά

Αυτό που θέλει να πετύχει η ομάδα μέσα από τη δημιουργία τσαντών από φρούτα και λαχανικά, είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το πρόβλημα των υπολειμμάτων, αλλά και η ανάδειξη του fruitleather ως υλικό, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην παραγωγή ποικίλων προϊόντων.

Και να σώσει τις ζωές των ζώων, προσθέτουμε εμείς…

 

 

ΠΗΓΗ: pathfinder.gr

About maryav