Home / Αθλητισμός / Ενρίκο Ντέλα Κάσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα ένα νέο πυρήνα για την ποδηλασία»

Ενρίκο Ντέλα Κάσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα ένα νέο πυρήνα για την ποδηλασία»

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας Νέων Ανδρών ? Νέων Γυναικών / Εφήβων ? Νεανίδων ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ. Οι διοργανωτές περιμένουν μεγάλες επιδόσεις από τους αθλητές και αρκετές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας, Ενρίκο Ντέλα Κάσα, ο οποίος αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της διοργάνωσης. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα ένα νέο πυρήνα για το άθλημα. Σκοπός μας είναι τα επόμενα 10-15 χρόνια να διεξάγονται στην Ελλάδα σπουδαίες διοργανώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκίνησε. Ποιοι ήταν οι λόγοι που επιλέξατε την Ελλάδα για να διεξαχθεί εδώ αυτή η μεγάλη διοργάνωση;

«Η ελληνική ομοσπονδία έχει μεγάλη εμπειρία από διοργανώσεις. Είχε διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επίσης έχει φιλοξενήσει κι άλλα σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Δεν ήταν, όμως, μόνο η εμπειρία για την οποία επιλέξαμε την Ελλάδα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μέσω της Ελλάδας ένα νέο πυρήνα για το άθλημα. Και θα δείτε ότι τα επόμενα 10-15 χρόνια θα διεξάγονται στην Ελλάδα μεγάλοι αγώνες. Με αυτή τη διοργάνωση πιστεύουμε ότι θα δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες, ώστε να ασχοληθούν πιο εντατικά με την ποδηλασία».

Τι περιμένετε από αυτούς τους Αγώνες;

«Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει δύο στόχους. Αρχικά κάποιοι από τους αθλητές που θα συμμετάσχουν εδώ να πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θέλουμε να δούμε επίσης μεγάλες επιδόσεις και υψηλού επιπέδου αγώνες. Ο δεύτερος στόχος είναι να καταφέρουμε να αναπτύξουμε τους Αγώνες σε κάποιες χώρες. Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία έχουν πραγματικά σπουδαία ταλέντα κι ελπίζουμε να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία -κι εσείς προσωπικά- βοήθησε πάρα πολύ στη διεξαγωγή των αγώνων και μάλιστα αγόρασε και τα απαραίτητα πράγματα για να γίνει τελικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν θα σας συνέφερε να διεξαχθεί σε κάποια άλλη χώρα το πρωτάθλημα, ώστε να μην προβείτε σ? αυτά τα έξοδα;

«Το πρόβλημα δεν ήταν το οικονομικό. Τι εννοώ με αυτό. Δεν αναθέσαμε στην Ελλάδα τη διοργάνωση για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η Ελλάδα ανέλαβε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για στρατηγικούς λόγους. Θέλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στη χώρα σας και στις γειτονικές χώρες. Να έρθουν πιο κοντά στο άθλημα και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μας βοηθήσει για να αναπτύξουμε το άθλημα στις γύρω περιοχές».

About totritomati