Home / Ελλάδα / Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

Ενήλικες και κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, επιστρέφουν στα θρανία.

Μια δεύτερη ευκαιρία για απόκτηση γνώσεων, αλλά και τίτλων σπουδών, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, έχουν οι ενήλικες που επιλέγουν να φοιτήσουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας. Τις ίδιες ευκαιρίες έχουν και κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, οι οποίοι μπορούν και αυτοί να φοιτήσουν στο παράρτημα του σχολείου που λειτουργεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

«Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους εκπαιδευόμενους» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η διευθύντρια του σχολείου Φρύνη Κωσταρά και όπως τονίζει χαρακτηριστικά «αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας».

Μιλώντας για το σχολείο, η κ. Φρύνη Κωσταρά αναφέρει ότι μπορούν να φοιτήσουν ενήλικοι από 18 ετών και άνω, ενώ περιγράφοντας τις ηλικιακές ομάδες, σημειώνει ότι διαχέονται σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν δηλαδή αρκετοί εκπαιδευόμενοι νεαρής ηλικίας, μεταξύ 20 έως 30 ετών, μια μεγάλη ομάδα μεταξύ 35 – 45 ετών, που συνήθως είναι και οι περισσότεροι, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ακόμα και 60 – 70 ετών.

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/88003/Enilikes-kai-kratoumenoi-ton-fulakon-Agiou-Stefanou–epistrefoun-sta-thrania.

About basilis progressive