Home / Ειδήσεις / Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στην Ιερισσό το 2012

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στην Ιερισσό το 2012

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, 13 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε δικογραφία για επεισόδια που σημειώθηκαν το Μάρτιο του 2012 έξω από το δημαρχείο Αριστοτέλη στην Ιερισσό.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα εννέα κάτοικοι που αναμένεται να απολογηθούν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι απολογήθηκαν σήμερα αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, ενώ χαρακτήρισαν το κατηγορητήριο έωλο και κατασκευασμένο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφέθηκαν ελεύθεροι, και μόνο σε πέντε επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι 12 αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως εμπρησμός, προμήθεια-κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένες φθορές κ.ά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αριστοτέλη, την οποία κάτοικοι της περιοχής φαίνεται ότι επιχείρησαν να διακόψουν. Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί και ακολούθησαν επεισόδια, κατά τα οποία οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα.

 

 

About gus_maverick