Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ BOBINATOR!

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ BOBINATOR!

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ BOBINATOR!

O Boban Marjanovic παίζει φέτος ελάχιστα. Οταν όμως πατά παρκέ, κάνει πράγματα και θαύματα. Οπως χθες βράδυ. Δείτε τους αριθμούς του.

Τα επίσημα έγγραφα λένε πως ο Boban Marjanovic έχει ύψος 2μ.21. Οσο δηλαδή και ο Kristaps Porzingis. Στο γήπεδο, πάντως, ο Σέρβος center μοιάζει (και είναι) πολύ πιο ογκώδης και έχει εξελιχθεί σε fan-favorite των οπαδών των San Antonio Spurs. Πέρυσι έκανε μια σπουδαία σεζόν με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ήταν ο κορυφαίος ψηλός της Euroleague, όμως φέτος τα πράγματα δεν είναι και τόσο ιδανικά για εκείνον. Το ΝΒΑ ίσως να μην του ταιριάζει, ο Gregg Popovich δεν τον χρησιμοποιεί πολύ και ο «Bobbinator» ελπίζει πως θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες για να διεκδικήσει μια θέση στο rotation της ομάδας.

Ο Marjanovic τελείωσε τη σεζόν 2014-2015 με 16.6 πόντους (62.1% στα δίποντα, 78.1% στις βολές) και 10.7 ριμπάουντ ανά 27.2 λεπτά συμμετοχής σε 24 αγώνες της Euroleague. Δεν ήταν απλά καλός. Δεν ήταν απλά κυρίαρχος. Ηταν ασταμάτητος.

Φέτος έχει 4.8 πόντους (66% στα δίποντα, 77.4% στις βολές) και 2.5 ριμπάουντ ανά μόλις 6.5 λεπτά συμμετοχής σε 17 αγώνες. Θέλετε να μετατρέψουμε τους αριθμούς του ανά 36 λεπτά, που είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης για την αποτελεσματικότητα των παικτών του ΝΒΑ; Θα σοκαριστείτε: 26.8 πόντοι, 13.7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 2.9 μπλοκ! Αριθμοί εκπληκτικοί.

Και όμως, ο Popovich δείχνει να μην τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα. Προτιμά τον σαφώς πιο έμπειρο David West πίσω από τον Tim Duncan, παίζει με χαμηλά σχήματα και αφήνει τον Marjanovic να παίζει αραιά και που μόνο στον garbage time. Κι αυτό ενώ τον έχει στείλει δυο φορές να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βρει ρυθμό στους Austin Spurs της D-League.

O Boban, πάντως, δεν μασάει. Και πως να τρομάξει όταν έχει αποτύχει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζάλγκιρις Κάουνας, τη Νίζνι Νόβγκοροντ και έχει αναγεννήσει την καριέρα του στη σερβική Μέγκα Βιζούρα (νυν Μέγκα Λεκς) του super-agent Misko Raznatovic; Ξέρει πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά του και προς το παρόν τουλάχιστον αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται. Οπως έκανε και στο χθεσινό ματς με τους Minnesota Timberwolves. Επαιξε 14:32, σκόραρε 17 πόντους με 7/7 δίποντα και 3/4 βολές, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο, 1 κόψιμο και βοήθησε την ομάδα του San Antonio να πάρει τη νίκη.

Και όμως δεν έκανε ρεκόρ καριέρας! Η κορυφαία βραδιά του στο ΝΒΑ ήταν απέναντι στους Sixers, στις 7 Δεκεμβρίου, όταν σκόραρε 18 πόντους με 8/10 δίποντα και 2/2 βολές σε 17 λεπτά συμμετοχής. Ηταν και τα περισσότερα που έχει παίξει με τη φανέλα των Spurs.

Κάθε φορά που ο Popovich τον σηκώνει, ο Boban είναι έτοιμος. Και κάθε φορά που κάνει την κίνηση να βγάλει τα ρούχα για να μπει στο ματς, το πλήθος «τρελαίνεται». Ο Marjanovic δείχνει πως έχει το επίπεδο του ΝΒΑ ακόμη κι αν στερείται ταχύτητας, έκρηξης. Μπορεί να επιβιώσει και χωρίς άλμα. Το μπόι του είναι τρομερό ακόμη και για τα θηρία της λίγκας και αν όλα πάνε καλά, αν μείνει μακριά από τραυματισμούς, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ χρήσιμη μονάδα στην προσπάθεια των Spurs να κατακτήσουν φέτος το πρωτάθλημα. Αν δεν τα καταφέρει, αν «ξενερώσει», αν δεν συμβιβαστεί με τον ρόλο του benchwarmer, θα έχει πάντα διαθέσιμη την προοπτική της επιστροφής στην Ευρώπη.

Πηγή: sport 24

 


Πηγή: http://sportsite.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-bobinator/

About totritomati