Home / Διάφορα / Ελαττώνει την ανδρική γονιμότητα το κινητό στην τσέπη του παντελονιού.

Ελαττώνει την ανδρική γονιμότητα το κινητό στην τσέπη του παντελονιού.

Η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων των ανδρών που έχουν το τηλέφωνο κοντά στα γεννητικά όργανά τους, ελαττώνεται κατά 8%.

Είναι ασφαλή τα κινητά τηλέφωνα για την ανθρώπινη υγεία; Επηρεάζει η ακτινοβολία τον οργανισμό; Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί με πολλά διαφορετικά αποτελέσματα.

Μία από αυτές, η πιο πρόσφατη του πανεπιστημίου του Έξετερ στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζει ότι η ανδρική γονιμότητα επηρεάζεται από το κινητό τηλέφωνο όταν αυτό τοποθετείται στην τσέπη του παντελονιού.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως η ακτινοβολία που εκπέμπει το τηλέφωνο επιδρά στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων κάνοντας τα πιο αδύναμα κατά 8%.

Οι Βρετανοί επιστήμονες ανέλυσαν τα αποτελέσματα δέκα προγενέστερων μελετών σχετικά με την ποιότητα του σπέρματος, στις οποίες είχαν συμμετάσχει περίπου 1.500 άνδρες.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν και η θέση που συνήθως τοποθετούν το κινητό τηλέφωνό τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων των ανδρών που έχουν το τηλέφωνο κοντά στα γεννητικά όργανά τους, μειώνεται κατά 8%.

Βέβαια, όπως επισήμανε η επικεφαλής ερευνήτρια Φιόνα Μάθιους, διευθύντρια του Προγράμματος Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου, πριν καταδικάσουμε τα απαραίτητα πλέον κινητά τηλέφωνα πρέπει να διεξαχθούν ακόμα περισσότερες έρευνες, προσθέτοντας σε αυτές και άλλες βασικές συνήθειες των ανδρών που καλύπτουν τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, τον ύπνο, το κάπνισμα και τη φυσική δραστηριότητα.

Όλα αυτά τη στιγμή, που μία ακόμα έρευνα υποστηρίζει πως αν ένας άνδρας ακουμπάει επί τέσσερις ώρες τον φορητό υπολογιστή ή το τάμπλετ στους μηρούς του, κινδυνεύει, εξαιτίας του Wi-Fi να επηρεάσει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων κατά 25%.

πηγή

 

About gus_maverick