Home / Διεθνή / Ελέγχεται βαν που είναι σταθμευμένο έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας

Ελέγχεται βαν που είναι σταθμευμένο έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας

Η βουλγαρική αστυνομία ελέγχει σήμερα αποσκευές που βρέθηκαν σε όχημα τύπου βαν που είναι σταθμευμένο έξω από το κύριο αεροδρόμιο της Σόφιας, αλλά αξιωματούχοι έκαναν γνωστό πως δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικά, διορθώνοντας τη δήλωση που είχε γίνει νωρίτερα.

Η βουλγαρική αστυνομία εκκένωσε ένα τμήμα του Τέρμιναλ 1 στο διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας την ώρα που αστυνομικοί πλησίαζαν το όχημα που φέρει βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυροτεχνουργούς περικυκλωμένους από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνοριοφύλακες, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες.

«Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικός μηχανισμός, ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του αεροδρομίου της Σόφιας Χρίστο Στεριάνοφ, προσθέτοντας πως μια προηγούμενη δήλωση από την εκπρόσωπο του αεροδρομίου δεν ήταν ορθή.

Από το αεροδρόμιο ανακοινώθηκε πως το τέρμιναλ θα παραμείνει κλειστό έως τα μεσάνυχτα και πως όλες οι πτήσεις μεταφέρονται στο Τέρμιναλ 2.

 

 

About m bonsu