Home / Αυτοκίνητο / Ελέγξτε που βάζετε βενζίνη: Λίστα με 233 βενζινάδικα που είχαν νοθευμένα καύσιμα

Ελέγξτε που βάζετε βενζίνη: Λίστα με 233 βενζινάδικα που είχαν νοθευμένα καύσιμα

Δείτε τη λίστα με τα 233 βενζινάδικα που είχαν νοθευμένα καύσιμα – Σοβαρές βλάβες σε χιλιάδες αυτοκίνητα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επέβαλε πρόστιμο σε 233 ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης λόγω νοθείας σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης. Το περιβάλλον πλήττεται σοβαρά από τέτοιου είδους πράξεις.

Κάντε κλικ στο παρακάτω λινκ για να δείτε τα πρατήρια: Λίστα με 233 βενζινάδικα που είχαν νοθευμένα καύσιμα.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η νοθεία των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς-πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος της αγοράς καυσίμων κα από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη λίστα, σημειώνοντας πως “η λίστα που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,   αποτυπώνει την εξέλιξη της εκδίκασης τυχόν προσφυγών κατά των Υπουργικών Αποφάσεων επιβολής προστίμου και επικαιροποιείται διαρκώς, ενώ αφορά πρόστιμα  από το 2009 και ύστερα”.

“Η τελευταία καταχώρηση πραγματοποιήθηκε τον  Αύγουστο του τρέχοντος έτους”, επισημαίνεται και διευκρινίζεται πως “μεγάλο μέρος των δημοσιευθέντων στοιχείων, που  αφορούν  υποθέσεις από το 2003 και ύστερα, αντλήθηκαν από προγενέστερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου”.

About admin