Home / Ειδήσεις / Εκλογές τον Απρίλιο, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, βλέπει ο Γεωργιάδης

Εκλογές τον Απρίλιο, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, βλέπει ο Γεωργιάδης

«Ο Τσίπρας κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα»

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές ακόμη και τον Απρίλιο, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews».

«Η πορεία της αξιολόγησης θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις. Εάν ολοκληρωθεί, θα έχουμε ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση, τότε μπορεί να έχουμε εκλογές ακόμη και τον Απρίλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας «κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα». Δεν παραλείπει, ωστόσο, να αναφέρει ότι «το να μείνει ή να φύγει θα το αποφασίσει ο λαός».

Για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι φοβάται το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα σήμαινε σειρά προβλημάτων. «Πολλοί λαθρομετανάστες θα έμεναν στην Ελλάδα εγκλωβισμένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά θα σήμαινε γεωπολιτική αναβάθμιση των Σκοπίων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα εθνικά μας θέματα» αναφέρει.

Αναφορικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, θεωρεί η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ότι η παρουσία αυτή ενέχει «εθνικούς κινδύνους» σε σχέση με τις διαφορές που υπάρχουν με την Τουρκία.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι «όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο», αν και δηλώνει ότι με βάση την πείρα, δεν είναι αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργία των hotspots. «Δεν έχουν καλή ενημέρωση, δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος και κυρίως τους έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα ακριβώς ανάποδα μέχρι πριν λίγο καιρό», αναφέρει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΝΔ έχει «αρκετά σκληρή», αλλά και «υπεύθυνη» στάση στο ζήτημα των προσφύγων. «Είναι ένα εθνικό θέμα, έχει να κάνει με την επιβίωση του ελληνικού έθνους. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι απλώς ως αντιπολίτευση», τονίζει.

Ερωτώμενος για το εάν η ΝΔ θα δεχόταν να ψηφίσει το ασφαλιστικό σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδεχόταν κάποιες από τις προτάσεις της, ο κ. Γεωργιάδης απαντά ότι η ΝΔ ψηφίζει ό,τι θεωρεί πως είναι ιδεολογικά σύμφωνο με αυτήν και ωφέλιμο για την πατρίδα και ότι θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κυβέρνηση «να προτείνει κάτι καλό για την Ελλάδα».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «το δημόσιο συμφέρον θέλει ανοικτούς δρόμους», ωστόσο, αναγνωρίζει ότι οι αγρότες έχουν «απόλυτο δίκιο». «Αν ισχύσουν οι νέες εισφορές και η νέα φορολογία τους, απλώς θα πεθάνει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η αποχώρησή του είναι δύσκολη και θα ήταν καλύτερα να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί «η αναγκαστική παρουσία του με τρόπο που μας συμφέρει», «ως σύμμαχο για την αναδιάρθρωση του χρέους», κάνοντας προσπάθεια να γίνουν από όσα προτείνει, οι διαρθωτικές μεταρρυθμίσεις εκείνες που πράγματι χρειαζόμαστε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis